Τα νησιά μας χάνονται και τα προδοτικά Ελληνικά systemικά μέσα ενημερώσεως ασχολούνται με τον διορισμό της συντρόφου του πρωθυπουργού στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Για να είμαι ειλικρινής δεν με απασχολεί καθόλου εάν ο διορισμός της είναι νόμιμος ή χατιρικός, σωστός ή λάθος και αν έγινε καλώς ή κακώς!
Οι εξελίξεις που τρέχουν στην ακριτική Ελλάδα είναι συγκλονιστικές και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα νησιά μας. Πριν από δύο μήνες ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσίασε τις προτάσεις της Ε.Ε. για τη μετανάστευση, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός υποχρεωτικού μηχανισμού μετεγκατάστασης των προσφύγων σε όλα τα κράτη της Ε.Ε.
Ο επίτροπος, μιλώντας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε πει πως θα λειτουργήσει το σύστημα των ομάδων βοηθείας από την Ε.Ε. που θα τοποθετηθούν σε Hot Spots (σημεία από τα οποία εισέρχεται μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών). Ένα Ελληνικό νησί θα μετατραπεί σε σύγχρονο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, προκειμένου να μπει τάξη στο σημερινό χάος που επιβαρύνει την Αθήνα. Το ποιο νησί θα επιλεγεί, το είχε αφήσει προς απόφαση στην Ελληνική κυβέρνηση, στα πρότυπα της Ιταλία, όπου η κυβέρνηση Renzi επέλεξε την Σικελία.
Αυτό που δεν είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι το ότι η χθεσινή σύσκεψη της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό προσανατολίζεται στο να μετατρέψει σε Hot Spots όλα τα νησιά του Αιγαίου! Προκύπτει, λοιπόν, εύλογα το ερώτημα: Είναι τυχαίο που προκειμένου να προωθηθεί η συγκεκριμένη πολιτική από την Ε.Ε. επιλέχθηκε να είναι αρμόδιος επίτροπος Έλληνας και δη ο συγκεκριμένος; Είναι τυχαίο γεγονός το ότι ο ίδιος πολιτικός ήταν -και αυτός- αναμεμιγμένος και στο μείζον θέμα της Στρογγύλης όπου τότε χάρη στην παρέμβασή μας είχε αναγκαστεί να κάνει πίσω;
Επίσης σε αυτά που παρέλειψε να τονίσει ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι το ότι αυτά τα κέντρα υπάγονται στην δικαιοδοσία της Ε.Ε., και όχι της Ελλάδος, και κατά συνέπεια η επεξεργασία ή όχι μιας αίτησης ασύλου είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση και όχι της Ελληνικής Πολιτείας. Με αυτόν τον τρόπο η Ε.Ε. προσπαθεί να αποτρέψει την επανάληψη αυτού που συνέβη το καλοκαίρι στην Μυτιλήνη όπου οι τοπικές αρχές πήραν την πολιτική απόφαση να προωθήσουν τους μετανάστες χωρίς να ακολουθήσουν την χρονοβόρα τυπική διαδικασία που ουσιαστικά τους κρατούσε παγιδευμένους επί μακρόν στο νησί.
Το επόμενο ερώτημα είναι αμείλικτο και απαιτεί μία ξεκάθαρη απάντηση από όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην νησιωτική Ελλάδα. Επειδή η περιοχή της Δωδεκανήσου με αφορά άμεσα, ερωτώ τους κ. Σαντοριναίο, Γάκη, Καματερό, Κόνσολα και Κρεμαστινό και ζητώ μία ευθεία και καθαρή απάντηση: «Ποια είναι η θέση σας κ. Βουλευτά στην πρόθεση της Ε.Ε. να μετατραπεί ένα ή περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου σε κέντρο υποδοχής προσφύγων ή μεταναστών;»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου