Το surreal σήριαλ της ... διαπραγμάτευσης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/06/2015

Το surreal σήριαλ της ... διαπραγμάτευσης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα Πέμπτης 25/6/2015 η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των δανειστών στην έδρα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη (25/6/2015) το πρωί στις 10 ώρα Ελλάδος. Νωρίτερα, από τις 7 το πρωί, συναντώνται τα τεχνικά κλιμάκια.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Madeleine Odette Lagarde, ο πρόεδρος του eurogroup Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Klaus P. Regling.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξε ούτε συμφωνία αλλά ούτε ρήξη, ενώ λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης, προσήλθε και ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών.

Αργά χθες (24/6/2015) το βράδυ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η Ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «η αντιπροσωπεία της Ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή (σημ. ΜΒΒ: στην χθεσινή 24/6/2015) διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι δανειστές είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα (22/6/2015). Οι δανειστές από την πλευρά τους κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες. Η Ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Oι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα».

Το surreal σήριαλ της "διαπραγμάτευσης" συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να θεωρηθεί πως η κοινή γνώμη στην Ελλάδα έχει παραδοθεί στα νέα μέτρα. Ο πόλεμος νεύρων του συνασπισμού των δανειστών προς τον Ελληνικό λαό θα συνεχισθεί μέχρι τελικά οι Έλληνες να υποκύψουμε και να αποδεχθούμε τον κατακτητή.

Αυτό που μέχρι σήμερα κρατάει ζωντανή την Ελλάδα είναι το ότι παρά τις μανιώδεις προσπάθειες των presstitute και ανθελληνικών μέσων ενημερώσεως -κυρίως της πατρίδος μας-, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν έχει αποδεχθεί το "παραμύθι" της Ελληνικής αντίστασης. Οι πολίτες βλέπουν και αντιμετωπίζουν με πολύ σκεπτικισμό και επιφύλαξη τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την Ευρωπαϊκή "προοπτική" της χώρας.

Η λύση για την χώρα μας είναι μία και άμεσα αποτελεσματική, αλλά προϋποθέτει Ελληνική κυβέρνηση με αληθινό Έλληνα πρωθυπουργό στο πρότυπο του ενός και μοναδικού Ιωάννου Α. Καποδιστρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου