Obrigado Ayrton (1994 - 2015) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

01/05/2015

Obrigado Ayrton (1994 - 2015)

Θα ήθελα και πάλι να μου επιτρέψετε μια μικρή παρένθεση στον πολιτικό λόγο, για να αφιερώσω λίγα λόγια σε έναν άνθρωπο που σίγουρα αξίζει πολλά περισσότερα από ένα βραχύ άρθρο θαυμασμού. Ayrton Senna Da Silva: Ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών στην ιστορία της F1 δεν είναι πια ανάμεσά μας, έπειτα από το GP της Imola, την πρωτομαγιά του 1994. Ένα Πάσχα που προσωπικά δεν πιστεύω πως θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου...

Στην 20η επέτειο από το θάνατο του Ayrton Senna, η McLaren δημοσίευσε ένα ειδικά διαμορφωμένο αφιέρωμα, μια ταινία μικρού μήκους που είναι βασισμένη στην εκπληκτική pole position που πέτυχε ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών στην F1, στο GP του Μονακό το 1988, όταν σημείωσε την απίστευτα μεγάλη διαφορά του 1.427 δευτερολέπτου από τον κύριο αντίπαλο και ομόσταυλό του. Ο Senna σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:23.998, αφήνοντας έναν ... αιώνα πίσω τον Alain Prost, που το καλύτερο που μπόρεσε να αντιτείνει ήταν το 1:25.425.


«Οδηγούσα από ένστικτο», δήλωσε τότε ο Senna. «Ήμουν σε μια διαφορετική διάσταση: σαν να ήμουν σε ένα τούνελ, πολύ πιο πέρα από όλα όσα μπορούσα να συνειδητοποιήσω».

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου! Obrigado Ayrton!

1 σχόλιο:

  1. Βασίλης Μακρής01 Μαΐου, 2015 17:25

    Αν και υποστηρικτής του Alain Prost στις μονομαχίες με τον θρύλο, πιστεύω ότι όντως καλύτερος οδηγός όλων των εποχών της F-1 ήταν ο Ayrton Senna. Θα τολμούσα να πω ότι δεν πρόκειται να ξεπερασθεί ποτέ. Το οδηγικό του σθένος, η ατίθαση εμμονή του για τη νίκη και η το θάρρος του. Ίσως είχε το περίσσευμα της καρδιάς που έλειπε από τον Prost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή