Η Δύση ξαναγράφει την ιστορία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/05/2015

Η Δύση ξαναγράφει την ιστορία

Την πεποίθηση ότι ορισμένες χώρες σκόπιμα διαστρεβλώνουν την ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο την απομόνωση της Ρωσίας εξέφρασε ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου, Sergei Borisovich Ivanov, που χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απόπειρες να ξαναγραφεί η ιστορία.

«Όμως τώρα, έχετε δίκιο, κι εγώ επίσης ανησυχώ για το ότι οι πολιτικοί σε ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκόπιμα να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, να την διαστρεβλώσουν, να θέσουν για παράδειγμα, τον κομμουνισμό και τον ναζισμό σε ένα επίπεδο», είπε σε συνέντευξη στη Russia Today που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, o Sergei Borisovich Ivanov.

«Όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι απλά αλήθεια. Τόσο οι βετεράνοι μας, όσο και το μεγαλύτερο μέρος του Ρωσικού λαού απλά ποτέ δεν θα το πιστέψει. Δεν θα συμφωνήσει ποτέ με αυτό», ανέφερε ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου.

«Όσο περισσότερο συνεχίζεται, τόσο πιο σκόπιμα, νομίζω, οι δυτικές χώρες θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον όχι και τόσο ηθικό τρόπο για να απομονώσουν τη Ρωσία. Να θέσουν στην λήθη εκατομμύρια Ρώσους, καθώς και Βρετανούς, Αμερικανούς θύματα του αγγλοσαξονικού κόσμου που έδωσαν τη ζωή τους για να νικήσουν τον Hitler», τόνισε ο Sergei Borisovich Ivanov.

Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες να ξαναγραφτεί η ιστορία είναι σκόπιμες. «Ναι, νομίζω ότι είναι προπαγάνδα. Συχνά κατηγορούν εμάς για προπαγάνδα μέσα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι προφανώς μία δυτική προπαγάνδα».

«Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εγγράφων, ιστορικών αποδείξεων ότι η Σοβιετική Ένωση διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη νίκη σε αυτό τον πιο φοβερό πόλεμο στην ιστορία του κόσμου», υπενθύμισε ο Ivanov.

Ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου έφερε ως παράδειγμα τις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης στην Ευρώπη που δείχνουν ότι περίπου το 60% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι «ο βασικός ρόλος στην καταπολέμηση του ναζισμού, δηλαδή στη στρατιωτική προσπάθεια, διαδραματίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία».

«Πριν από δέκα χρόνια, δεν ήταν 60-70%, αλλά το 40% και περίπου 60% έλεγαν ότι ήταν η Σοβιετική Ένωση. Έτσι, σε 10 χρόνια η εικόνα άλλαξε ριζικά. Είναι κρίμα, και είναι ντροπή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πριν από την 70η επέτειο της Νίκης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ivanov συνεχάρη όλους τους Ρώσους, όλους τους πρώην σοβιετικούς πολίτες, αλλά και τους συμμάχους των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες όπως είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, που έδωσαν την μάχη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία. «Θα ήθελα να ευχηθώ οι άνθρωποι να μην ξεχάσουν ποτέ αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα», τόνισε ο Sergei Borisovich Ivanov.

Οι Ρώσοι εδώ και καιρό εναντιώνονται στην "νέα" παρουσίαση της πρόσφατης ιστορίας του κόσμου. Προσωπικά δεν συμφωνώ μαζί του στο ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ναζισμό και το στυγνό κομουνιστικό καθεστώς που δυνάστευε τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό το καθεστώς στάθηκε η φαιδρή, πλην όμως αληθινή, δικαιολογία της Δύσης για να απομονώσει ολόκληρο το Ανατολικό μέρος της Ευρώπης.

Σήμερα το πρότυπο της Ρωσίας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι το μοντέλο της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά αυτό της ένδοξης Ρωσικής αυτοκρατορίας, της εποχής της Μεγάλης Αικατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου