Διαφθοράς το ανάγνωσμα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/04/2015

Διαφθοράς το ανάγνωσμα

Ο άνθρωπος που ταλαιπώρησε όσο λίγοι την Ελλάδα και άσκησε πίεση επί μήνες στους Έλληνες πολιτικούς, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem υποβλήθηκε και ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα σε εξονυχιστική εξέταση από το κοινοβούλιο της χώρας του, σχετικά με τους χειρισμούς του στο θέμα της κρατικής τράπεζας ABN Amro Group. Το θέμα είχε αναδείξει και αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, το πρακτορείο Bloomberg.

Το πόσο σημαντικό ήταν το ζήτημα, φαίνεται από το γεγονός πως στην Ολλανδία το κοινοβούλιο ασχολήθηκε με αυτό αμέσως μετά το Πάσχα των παπικών. Ο Dijsselbloem εξετάστηκε στο Ολλανδικό κοινοβούλιο μετά από την κατακραυγή βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για την διάθεση των μετοχών της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι ο Dijsselbloem υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις αυξήσεις των αμοιβών. Ο υπουργός των Οικονομικών δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μισθών ήταν «ανόητες, το είπε δυνατά και καθαρά. Αλλά επίσης είπε ότι θα τις υποστηρίξει από την άποψη της νομιμότητάς τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ABN Amro, Rik van Slingelandt, την (Μεγάλη για μας τους Ορθοδόξους) Τρίτη 7/4/2015 στους βουλευτές στη Χάγη.

Ο Dijsselbloem, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπρεπε να ελιχθεί σε ερωτήσεις που του έκαναν βουλευτές σχετικά με τον έλεγχο των κινδύνων διαφθοράς στην ABN Amro, ενώ ο ταυτόχρονα ίδιος ηγείται των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το πρόγραμμα βοήθειας της με τον ρόλο του προέδρου του eurogroup. Οι βουλευτές ανησυχούν ότι το Ολλανδικό κράτος θα χάσει αρκετά δις ευρώ από το πακέτο των 22 δις ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο αιφνιδιάστηκε τον περασμένο μήνα, όταν στην ετήσια έκθεση της ABN Amro αποκαλύφθηκε ότι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή, το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Dijsselbloem δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων. Οι βουλευτές οργίστηκαν ιδιαίτερα καθώς ταυτόχρονα η τράπεζα επέτρεψε την αποχώρηση εργαζομένων και «πάγωσε» τις αμοιβές των άλλων υπαλλήλων της. «Ο Dijsselbloem θα αντιμετωπίσει μία δύσκολη συζήτηση στο Κοινοβούλιο», είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος.

Στη συνέχεια τα δυτικά presstitute μέσα "ενημέρωσης"/προπαγάνδας αποσιώπησαν το γεγονός. Ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών αποφάσισε να συνταχθεί πλήρως με τις επιταγές των εντολοδόχων του στην Ε.Ε. και όλα τα δημοσιεύματα ως δια μαγείας αποσύρθηκαν χωρίς ποτέ να έρθει στο φως της δημοσιότητας το τι επακολούθησε.

Καλά πληροφορημένες πηγές μου αναφέρουν πως πέρασε αρκετά δύσκολα και η συνέχεια θα κριθεί στα επόμενα eurogroup. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο Dijsselbloem δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ξανά σε σχέση με το Γερμανικό μέτωπο, ενώ κάποια στιγμή, ίσως παραιτηθεί του αξιώματός του.

Ακόμα ένα δείγμα γραφής δυτικού πολιτικού και διεφθαρμένου εκφραστή ενός σάπιου συστήματος το οποίο, δυστυχώς, κάποιοι στη χώρα μας εξακολουθούν να το θαυμάζουν, είτε γιατί κερδίζουν από αυτό, είτε γιατί πολιτικά είναι ανόητοι και δεν διαθέτουν ορθή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου