Η Τσεχία δεν είναι Αμερικανικό προτεκτοράτο - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/04/2015

Η Τσεχία δεν είναι Αμερικανικό προτεκτοράτο

Ακόμα ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον Dr. Paul Craig Roberts σε μετάφραση μου από το Αγγλικό κείμενο.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες, έχω τονίσει εδώ και χρόνια ότι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θεωρούνται από την Washington ως υποτελείς που συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις επιθυμίες της Washington. Έχουν περάσει 70 χρόνια, δύο ή τρεις γενιές, από τότε που πρώην παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία είχαν μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Εκτός από αυτή την ατιμία, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι επίσης υποτελείς στην Ε.Ε. Έτσι στο θέμα της κυριαρχίας τους οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι δύο φορές καταδικασμένες. Απλώς δεν έχουν καμία κυριαρχία.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο εύκολο στην Washington να υφάνει ένα ιστό από ψέματα και να οδηγήσει τους υποτελείς της σε μια «κρίση» με τη Ρωσία, η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ευρωπαίων. Οι Ευρωπαϊκές μαριονέτες της Washington δεν μετράνε. Μόνο η Washington μετράει.

Τον επόμενο μήνα είναι η γιορτή της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας. Η Washington έχει πει στις μαριονέτες της να μην παραστούν, και πολλοί συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελάριου Merkel έχουν συμμορφωθεί με την απαίτηση του άρχοντά τους. Αλλά όχι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Όταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τσεχική Δημοκρατία, Andrew Schapiro, συμβούλευσε τον πρόεδρο Miloš Zeman να ακυρώσει τη συμμετοχή του στη Ρωσική γιορτή, ο πρόεδρος Zeman πέταξε τον ψηφοθήρα του Obama έξω από το προεδρικό κάστρο. Οι Τσέχοι, είπε ο πρόεδρος Zeman, ήταν οι επόμενοι προς εξόντωση από τους ναζί και ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έσωσε το λαό της Τσεχίας.

Φυσικά η Washington και οι διεφθαρμένοι ιστορικοί της αυλής της στρώθηκαν στη δουλειά για την αναθεώρηση της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με σκοπό να εξαφανίσουν τα αρχεία-γραπτές μαρτυρίες της νίκης της Ρωσίας επί της Γερμανίας. Φυσικά, όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι αυτό είναι μόνο ακόμα μία προσπάθεια της Washington να κατευθύνει όλες τις μαρτυρίες, ανεξάρτητα από τα γεγονότα, αλλά οι υποτελείς είναι μαθημένοι στην υποτέλεια και στις ταπεινώσεις της. Περήφανοι λαοί δεν είναι πλέον χαρακτηρισμός για τους Ευρωπαίους.

Ο Petr Hajek, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρώην προέδρου της Τσεχίας Václav Klaus, δήλωσε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης μιας κατακτημένης περιοχής που εκδίδει εντάλματα για τους ντόπιους και ότι οι προηγούμενοι πρεσβευτές της Washington είχαν την ίδια ιδέα:

«Η θέση του προέδρου Zeman να απορρίψει τη συμβουλή του πρέσβη των ΗΠΑ είναι η μόνη δυνατή κατάλληλη απάντηση. Ο ηγέτης της χώρας μας συμπεριφέρθηκε ως ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, και όχι ως ο επικεφαλής ενός προτεκτοράτου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στο τέλος του άρθρου του ο Dr. Roberts παραθέτει παραπομπές στα άρθρα της επικαιρότητας (1, 2, 3) που τεκμηριώνουν τη σκέψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου