Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προτού οι δανειστές χορηγήσουν ρευστότητα στην Ελληνική οικονομία είναι πολλά. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του, η Ελληνική κυβέρνηση απέστειλε τη νέα λίστα με τις επτά προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο eurogroup, όμως ήδη κοινοτικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαμηνύουν στην Αθήνα πως απαιτούνται ακόμη αρκετά βήματα, προτού ληφθεί απόφαση για εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελληνική οικονομία.
«Η Ελλάδα δίνει μάχη για να εξασφαλίσει ρευστότητα προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενη χρεοκοπία» αναφέρει το Reuters και προσθέτει: «η Ελλάδα ξεμένει από επιλογές, σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότησή της, παρά το γεγονός πως συμφώνησε με τους εταίρους της την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης».
Όπως προσθέτει το Reuters, η νέα ανανεωμένη επιστολή του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών προς το eurogroup ίσως και να έφτασε αργά στους εταίρους της Ελλάδας, αφού η ομάδα των τεχνοκρατών που προετοιμάζει το eurogroupτο (Euro Working Group) συνεδρίασε ήδη από την Πέμπτη 5 Μαρτίου.
«Η Αθήνα έχει ήδη ξεκινήσει αγγίζοντας τα μετρητά των συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων φορέων για να αποφύγει την εξάντληση των διαθεσίμων κεφαλαίων μέσα σε αυτό το μήνα. Διάφορες βραχυπρόθεσμες επιλογές που έχουν προταθεί για να ξεπεραστεί η κρίση ρευστότητας έχει αποκλειστεί από τους δανειστές της ευρωζώνης προκειμένου να πιέσουν την Ελληνική κυβέρνηση στην θέσπιση των μεταρρυθμίσεων.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε την Παρασκευή (6/3/2015) ότι το Βερολίνο δεν βλέπει βάση για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει την ύψους € 1.500.000.000 επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης αμέσως, αλλά μόνο στην περίπτωση που εφάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις νωρίτερα από το αναμενόμενο.
«Αν το Ελληνικό πρόγραμμα είναι σε θέση να θεσπίσει και να εφαρμόσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων λεπτομερώς και νωρίτερα από το τέλος Απριλίου και εάν η τρόικα συμφωνεί σε αυτό και αν όλα είναι σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα και σε εφαρμογή νωρίτερα, θα ήταν δυνατόν να γίνει μια χορήγηση χρηματοδότησης νωρίτερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Martin Jaeger» καταλήγει το Reuters.
Νομίζω πως ακόμα και ο πιο δύσπιστος πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η τακτική δεν οδηγεί τη χώρας μας πουθενά αλλού παρά στην εξαθλίωση και την τελεία υποδούλωση στις Ευρωπαϊκές ορέξεις. Η Ελληνική πολιτική πρέπει να έχει τελείως διαφορετική κατεύθυνση, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα, προτού τα γεγονότα γίνουν μη αναστρέψιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου