Η ανοησία της Δύσης

Σκληρά μηνύματα στέλνει η Μόσχα στην Washington αναφορικά με επικείμενη επιβολή νέου γύρου κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανική κρίση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, Dmitry Sergeyevich Peskov, δεν επηρεάζει την πολιτική της Μόσχας η πίεση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Οι κυρώσεις δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν τους Ρώσους να αλλάξουν την συνεχιζόμενη εξωτερική πολιτική. Οι κυρώσεις είναι σίγουρα ένα δίκοπο μαχαίρι, και προκαλούν ορισμένη δυσφορία στη Ρωσία, αλλά πονάει και τους επιχειρηματίες και την οικονομία των χωρών αυτών που παίζουν αυτά τα παιχνίδια κυρώσεων», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου. Οι κυρώσεις δεν θα φέρουν τίποτα καλό στην παγκόσμια οικονομία, σημείωσε ο Peskov.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Alexander Lukashevich είπε ότι η κυβέρνηση του Barack Hussein Obama απειλεί και πάλι με την ανακοίνωση της επέκτασης των παλαιών κυρώσεων και τη δυνατότητα εισαγωγής νέων κυρώσεων.

«Έχουμε παρατηρήσει ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Μόλις εμφανιστούν σημάδια ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής Ουκρανικής κρίσης, η Washington, που είχε βάλει το χέρι της στο πραξικόπημα του περασμένου έτους στο Κίεβο αρχίζει να επιδεινώσει την κατάσταση», σημείωσε ο Alexander Lukashevich.

«Έτσι, αυτή τη φορά, όταν το πλαίσιο για την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στο Minsk στις 12 Φεβρουαρίου με τη βοήθεια του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin τίθεται σε εφαρμογή, η κυβέρνηση του Barack Hussein Obama και πάλι εξαπολύει απειλές, ανακοινώνοντας την επέκταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί και υπόσχεται νέες κυρώσεις, και εναντίον της χώρας και εναντίον των αυτόνομων Λαϊκών Δημοκρατικών του Donetsk και του Lugansk.

Είναι ή όχι μια προσπάθεια να καταστραφεί η αδύναμη εμπιστοσύνη μεταξύ τους (των αυτόνομων δημοκρατιών) και των ουκρανικών αρχών, προκειμένου να υπονομεύσουν ή ακόμα και να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.

«Θα το εκτιμούσαμε πολύ, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν επιτέλους να σκέφτονται τις συνέπειες των αποφάσεων και ενεργειών τους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κυρώσεις που θα αλλάξουν την βασική θέση της Ρωσίας. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσει η Washington», κατέληξε ο Alexander Lukashevich.

Η Ρωσία δείχνει το ποιος είναι ο δρόμος της ειρηνικής διαβίωσης μεταξύ των λαών και οι ΗΠΑ δείχνουν το πως συμπεριφέρεται κάποιος που αποσκοπεί στο να είναι ο παγκόσμιος δυνάστης. Πάντως, κάθε προσπάθεια των Αμερικανών -και γενικότερα των δυτικών- σε βάρος της Ρωσίας, έχει γυρίσει εναντίον τους. Παρά ταύτα, εξακολουθούν να εναντιώνονται με αισχρό τρόπο στη Ρωσία προσπαθώντας να την παραμερίσουν και να μείνουν μόνοι κυρίαρχοι και δυνάστες του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.