Δυτική προβοκάτσια στη Ρωσία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/02/2015

Δυτική προβοκάτσια στη Ρωσία

Ο Vladimir Vladimirovich Putin υποσχέθηκε ότι οι δράστες της δολοφονίας του Boris Yefimovich Nemtsov θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει. Κατόπιν εντολής του Ρώσου προέδρου οι επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, του υπουργείου των Εσωτερικών και των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας (FSB) συγκρότησαν μία ειδική ερευνητική επιτροπή προκειμένου να πέσει φως στα κίνητρα της δολοφονίας και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι. Την πορεία των ερευνών της επιτροπής ελέγχει προσωπικά ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

«Ο Putin δήλωσε πως αυτή η άγρια δολοφονία φέρει τα σημάδια ενός συμβολαίου θανάτου και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ξεκάθαρης προβοκάτσιας», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ο Dmitry Sergeyevich Peskov, που εξήγησε ότι η έρευνα για την δολοφονία είναι η απόλυτη προτεραιότητα για τις Ρωσικές αρχές.

Παράλληλα ο Vladimir Vladimirovich Putin, σύμφωνα και πάλι με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την δολοφονία και έδωσε συλλυπητήρια στην μητέρα του Nemtsov, Dina Eidman. «Σας παρακαλώ να δεχθείτε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε για αυτή την ανεπανόρθωτη απώλεια. Συμμερίζομαι ειλικρινά θλίψη σας.
Ο Boris Yefimovich Nemtsov έχει αφήσει το σημάδι του στην ιστορία της Ρωσίας, στην πολιτική και δημόσια ζωή της. Κατέλαβε σημαντικές θέσεις σε μια δύσκολη περίοδο μετάβασης της χώρας. Πάντα ανοιχτά και ειλικρινά εξέφραζε τις απόψεις τους.
Εμείς θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι δράστες αυτού του φρικτού και κυνικού εγκλήματος και εκείνοι που στέκονται πίσω τους θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει», υπογράμμισε ο Vladimir Vladimirovich Putin.

Τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς του Nemtsov απέστειλε και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Dmitry Anatolyevich Medvedev. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ρώσου πρωθυπουργού, Natalya Aleksandrovna Timakova, «ο Dmitry Anatolyevich Medvedev πιστεύει οι άνδρες του νόμου κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να καθορίσουν όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτό το βίαιο έγκλημα του πολύ γνωστού πολιτικού».

«Είναι μια τρομερή τραγωδία για όλη τη χώρα», δήλωσε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών του Vladimir Vladimirovich Putin, ο Alexei Leonidovich Kudrin, ενώ ο αξιωματούχος του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ivan Melnikov είπε στο RIA Novosti ότι πρόκειται για μια «αιματηρή προβοκάτσια [...] με στόχο να ανανεωθεί η αντιρωσική υστερία στο εξωτερικό».

Οι ερευνητές της υπόθεσης άνοιξαν έναν ποινικό φάκελο και εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δολοφονία έξω από το Κρεμλίνο ήταν καλά σχεδιασμένη και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβολαίου θανάτου.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το έγκλημα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με κάθε λεπτομέρεια όπως για παράδειγμα η περιοχή που επιλέχθηκε για να διαπραχθεί η δολοφονία» στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα Bolshoy Moskvoretsky πάνω από τον ποταμό Moskva, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, ανέφερε ανακοίνωση της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών.

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο Boris Yefimovich Nemtsov επέστρεφε με τη σύντροφό του στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Είναι προφανές ότι εκείνοι που σχεδίασαν αυτό το έγκλημα, όπως και οι αυτουργοί, είχαν ενημερωθεί για τη διαδρομή.

Τα κίνητρα που εξετάζονται από τις Ρωσικές αρχές είναι πολλά και ξεκινούν από την πολιτική πρόκληση με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ρωσικής πολιτικής σκηνής έως και φόνο εκδίκησης από ακραίους ισλαμιστές εξαιτίας της θέσης που είχε λάβει ο Nemtsov για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Οι υποψίες των Ρωσικών αρχών στρέφονται κυρίως στο ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια η οποία στρέφεται ευθέως κατά του Ρώσου Προέδρου και του Κρεμλίνου. Στόχος των δραστών φέρεται να είναι η διεθνής κατακραυγή σε βάρος της Μόσχας, η οποία αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με τη Δύση από το ανοιχτό μέτωπο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Ε.Ε.

Ο Boris Yefimovich Nemtsov επρόκειτο να συμμετάσχει την Κυριακή 1/3/2015 σε μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε συνοικία έξω από το κέντρο της Μόσχας. Τώρα πια η διαδήλωση θα αντικατασταθεί από μία πορεία στην μνήμη του πολιτικού.

Προσωπικά εκτιμώ πως πρόκειται για ακόμα μια προβοκατόρικη ενέργεια των Δυτικών. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η άμεση εξάπλωση της είδησης από τα δυτικά presstitute μέσα ενημέρωσης τα οποία προπαγανδίζουν και κατηγορούν τον Ρώσο Πρόεδρο. Δεσμεύομαι να επανέλθω στο θέμα με αρκετά σημαντικά στοιχεία που, ίσως, βοηθήσουν την εξαγωγή συμπερασμάτων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου