Η τιμωρία της Ευρώπης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/01/2015

Η τιμωρία της Ευρώπης

Στην χαλάρωση των απαγορεύσεων που επέβαλε από τον περασμένο Αύγουστο η Ρωσία στις εισαγωγές Ευρωπαϊκών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ελπίζει το Βερολίνο που διαπιστώνει το τραγικό λάθος της Ευρώπης να προσπαθήσει να επιβληθεί στη Ρωσία.

Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Christian Schmidt θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Nikolai Fyodorov την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο, στα πλαίσια της Διεθνούς Αγροτικής Έκθεσης «Πράσινη Εβδομάδα». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Wirtschaftswoche, η κυβέρνηση της Γερμανίας ελπίζει στην χαλάρωση έως και την άρση της Ρωσικής απαγόρευσης στα Ευρωπαϊκά τρόφιμα, η οποία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής δισεκατομμύρια ευρώ στους Ευρωπαίους παραγωγούς και εξαγωγείς.

Όπως δήλωσε ο Schmidt οι σχέσεις Ευρώπης – Ρωσίας θα βελτιωθούν σημαντικά, εάν η Μόσχα ανοίξει το δρόμο για την άρση της απαγόρευσης εισαγωγών Ευρωπαϊκών προϊόντων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι παραδοσιακές Γερμανίας – Ρωσίας στον τομέα της γεωργίας.

Με απόφαση του Ρώσου προέδρου Putin, η Μόσχα επέβαλε τον Αύγουστο του 2014 απαγόρευση ενός έτους στις εισαγωγές προϊόντων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που υπέγραψαν τις αυστηρές και άδικες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για την φερόμενη εμπλοκή της στην Ουκρανική διαμάχη. Ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων περιλαμβάνει κρέας και αλλαντικά, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, οπωροκηπευτικά και ελιές.

Όπως έχει δηλώσει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexei Ulyukayev, η Ρωσία προτίθεται να επαναλάβει τις παραδοσιακές μακροχρόνιες εμπορικές συναλλαγές με την Ευρώπη, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η γεωπολιτική κατάσταση και αρθούν οι κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Το θράσος, η αμετροέπεια αλλά και η ανευθυνότητα των Ευρωπαίων δεν έχει όρια. Ξεκίνησαν και επέβαλαν στη Ρωσία μια σειρά από μέτρα θέλοντας να την τιμωρήσουν για την στάση της στο ζήτημα της Ουκρανίας. Ένα ζήτημα που οι ίδιοι οι Δυτικοί δημιούργησαν, προκάλεσαν και συντηρούν και χρησιμοποιούν για να στραφούν εναντίον όποιου δεν ταυτίζεται με τα σχέδια τους. Τώρα οι Δυτικοί βλέπουν πως τα μέτρα που έλαβαν σε βάρος της Ρωσίας γύρισαν εναντίον τους και γι' αυτό προσπαθούν να υπαναχωρήσουν χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζουν το λάθος τους. Παρότι πλήρωσαν ακριβά το αποτέλεσμα της ανόητης πολιτικής τους, επιμένουν να κρατούν την ίδια υπεροπτική στάση.

Η Δύση δεν ξέρει και δεν έμαθε την "συγνώμη" κι αυτό θα το πληρώσει πολύ σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου