Το παιχνίδι των Δυτικών στην Ελλάδα (3)

Όπως προείπα συνεχίζω την παρουσίαση των δημοσιευμάτων του ξένου τύπου που αφορούν στις εξελίξεις στη χώρα μας. Στις ΗΠΑ, οι New York Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Μία κουρασμένη Ελλάδα εξετάζει τις επιλογές της» ασκούν δριμύτατη κριτική στην πολιτική της λιτότητας των δανειστών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έμεινε με ένα χρέος μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει, ενώ ζητά από την τρόικα αναβολή της αποπληρωμής των δόσεων του χρέους για το 2015. Θα μπορούσα να συμφωνήσω με το πνεύμα του άρθρου, εάν δεν είχε τόσο απροκάλυπτη και αδικαιολόγητη (;) εμμονή στο να καθοδηγεί και να προπαγανδίζει στους αναγνώστες το άθλιο προς τα αριστερά αλληθωρίζον συνονθύλευμα της λαϊκίστικης αντιπολίτευσης.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο ανθρώπινο κόστος της κρίσης και την μεγάλη αύξηση της πείνας, των αυτοκτονιών και της ανεργίας. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη είναι ένα αναπάντητο ερώτημα. Το κόμμα και ο αρχηγός του έχουν υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτούν το δημόσιο χρέος, να μειώσουν τους φόρους, να αντιστρέψουν τις περικοπές των συντάξεων και να αυξήσουν τις δαπάνες για τις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά για να επιτευχθεί αυτή η φιλόδοξη ατζέντα, θα πρέπει να πείσουν τους ηγέτες της λεγόμενης τρόικα –η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο– για την ελάφρυνση των όρων του χρέους της χώρας», επισημαίνει το δημοσίευμα. Το ότι οι θολοκουλτουριάρηδες που αριστερίζουν στον λόγο αλλά έχουν δεξιά και μεγάλη οικονομική επιφάνεια υποστηρίζονται και από τα Αμερικανικά μέσα ενημερώσεως σημαίνει πως δεν φοβούνται οι Αμερικανοί πως απειλούνται τα συμφέροντά τους από αυτούς. Τα μόνα συμφέροντα που κινδυνεύουν είναι αυτά του Ελληνικού λαού!

Η εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις του Wolfgang Schäuble, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα για τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα: «Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Schäuble, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη, παίρνει μια τέτοια απολυταρχική θέση πριν από τις εκλογές, ίσως σε μια προσπάθεια να πείσει τους Έλληνες να μην ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η επιμονή για το σφοδρό βομβαρδισμό της Ελλάδας δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει ώστε η χώρα να πραγματοποιήσει πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Οι ηγέτες της τρόικα πρέπει να λάβουν μια πιο πραγματιστική προσέγγιση, όπως για παράδειγμα με την αναβολή αποπληρωμής των δόσεων του χρέους που λήγουν τον επόμενο χρόνο.

[...] Η αποχώρηση από τη νομισματική ένωση θα είναι ιδιαίτερα καταστρεπτική για την αδύναμη οικονομία της χώρας. Και ενώ οι επενδυτές δεν φαίνονται τόσο ανήσυχοι για το τι μπορεί να σημαίνει η Ελληνική έξοδος από το ευρώ για άλλες χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια, στην πραγματικότητα έχουν κάποιες ανησυχίες».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολιτικές λιτότητας, όπως η μείωση των δαπανών και η αύξηση των φόρων, που ζήτησε η τρόικα σε αντάλλαγμα για την βοήθεια προς την Ελλάδα και άλλες προβληματικές χώρες στην ευρωζώνη έχουν παρατείνει και έχουν εμβαθύνει την οικονομική τους κατάρρευση. Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα στην προσέγγιση της τρόικα ήταν ότι έμεινε η Ελλάδα με πολύ περισσότερο χρέος από ότι η χώρα θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει να αποπληρώσει, κάτι που ακόμη και το ΔΝΤ αναγνώρισε την περασμένη χρονιά. [...] είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι, που έχουν επηρεαστεί (αρνητικά) από την Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, φωνάζουν για αλλαγή» καταλήγει το άρθρο αποκαλύπτοντας τον πραγματικό σκοπό του, που φυσικά δεν είναι η υπεράσπιση της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί επιχειρούν να επιτεθούν στην οικονομική πολιτική της Ευρώπης εκμεταλλευόμενοι και αξιοποιώντας τις συγκυρίες της χώρας μας.

Σίγουρα μπορούμε να καταλογίσουμε πάρα πολλά στην απερχόμενη αναξιόπιστη κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό που, εκτός των άλλων, με την επιλογή του έσυρε τον τόπο σε πρόωρες εκλογές. Από την άλλη, όμως, σε καμία περίπτωση οι πάμπλουτοι λαϊκιστές της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία θέση στην διακυβέρνηση του τόπου. Προσωπικά εκτιμώ πως πίσω από τον λαϊκίστικο λόγο τους κρύβεται η ίδια πολιτική που ασκήθηκε μέχρι σήμερα γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τύγχαναν της προβολής και της δημοσιότητας που απολαμβάνουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.