Το παιχνίδι των Δυτικών στην Ελλάδα (2)

Όπως ήδη προανήγγειλα, επανέρχομαι με ακόμα ένα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τον Βρετανικό προβοκάτορα Guardian. Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την τακτική των Δυτικών καλλιεργούν και προετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή μιας "άλλης πραγματικότητας" για την Ελλάδα.

«Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι ηγέτες στη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα και τη Ρώμη φοβούνται τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες θα προσθέσουν αστάθεια στην ευρωζώνη που αντιμετωπίζει ήδη οικονομική στασιμότητα και εσωτερικές διαμάχες, ωστόσο οι αγορές παρέμειναν ήρεμες την περασμένη εβδομάδα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι ετοιμάζεται να δώσει μάχη στις Βρυξέλλες», σημειώνει σήμερα 4 Ιανουαρίου 2015 η Βρετανική εφημερίδα Guardian στη στήλη «Business Leader» του διαδικτυακού τόπου της.

Ως ένδειξη αυτής της ηρεμίας στις αγορές, η εφημερίδα αναφέρει την απόδοση του Ιταλικού δεκαετούς ομολόγου που κατέγραψε χαμηλό ρεκόρ με 1,89% και εκτιμά πως αυτό δείχνει ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Αν τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δείξουν ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το ευρώ, αν δεν αποσπάσουν μείζονες παραχωρήσεις, τότε το μήνυμα μοιάζει να είναι: αφήστε τους να φύγουν», γράφει η εφημερίδα.

«Φαίνεται λοιπόν πως οι Βρυξέλλες έχουν καταφέρει να πείσουν τους διαχειριστές κεφαλαίων ότι υπάρχει ένα οικονομικό τείχος προστασίας επαρκές για να τους προστατεύσει από τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όμως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με όρους χρημάτων. Θα θεωρηθεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ένας θρίαμβος του λαού επί της ατέλειωτης λιτότητας και πολλοί στην Ευρώπη θα επευφημήσουν. Όμως το λιγότερο που θα συμβεί είναι να αρχίσει άλλη μια περίοδος αβεβαιότητας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προσδοκώμενη ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης».

Ο Guardian καταλήγει ότι η πρώτη επίπτωση μπορεί να γίνει αισθητή στη Βρετανία, η οποία θα είναι η επόμενη που θα διενεργήσει βουλευτικές εκλογές μετά την Ελλάδα. «Η τραυματισμένη και εξασθενημένη Ευρώπη θα έχει κεντρική θέση στις εκλογές αυτές, ενισχύοντας τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα και βλάπτοντας τις προοπτικές της Βρετανίας ως εμπορικής χώρας», προσθέτει το δημοσίευμα.

Θα επανέλθω εκ νέου με παρόμοια δημοσιεύματα από τον ξένο τύπο. Το παιχνίδι που παίζουν οι Δυτικοί είναι πολύ καλά σχεδιασμένο, αλλά πολύ βρώμικο! Οφείλουμε να μείνουμε άγρυπνοι και να μην μας πιάσουν ακόμα μια φορά στον ύπνο! Οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι για τις προθέσεις και τις κινήσεις των εχθρών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.