Άμεση παρέμβαση Juncker στην Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/12/2014

Άμεση παρέμβαση Juncker στην Ελλάδα

Το πόσο κατευθυνόμενα είναι τα πράγματα δεν είναι κρυφό, αρκεί να μπορεί κανείς να δει πίσω από τις ειδήσεις και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Θέση υπέρ της κυβέρνησης πήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ο οποίος έστειλε προειδοποίηση να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο EuObserver. Ο Juncker τόνισε παράλληλα πως θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες, οι οποίοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Jean-Claude Juncker από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης που διοργάνωσε η Αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και άλλους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που αποκάλεσε «ακραίες δυνάμεις» ο Juncker απάντησε: «Θα ήθελα στην Ελλάδα να κυβερνούν πολιτικοί που θα έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των Ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα προτιμούσα να δω να εμφανίζονται οικεία πρόσωπα» δήλωσε ο Juncker κάνοντας προφανή αναφορά, όπως σχολιάζει ο EuObserver, στον Σταύρο Δήμα.

Πρόκειται για την πιο άμεση παρέμβαση που έχει γίνει όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον EuObserver που μεταδίδει τις δηλώσεις του Juncker. Ταυτόχρονα ο EuObserver αναφέρεται και στην δήλωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Annika Breidthardt προχτές την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου: «Η απόφαση μπορεί να βοηθήσει στην άρση της αβεβαιότητας που έχουν οι αγορές. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη το ότι ο πρωθυπουργός προέβαλε ως υποψήφιο του τον Σταύρο Δήμα, έναν πρώην επίτροπο και αποδεδειγμένο Ευρωπαίο».

Απροκάλυπτα η Ευρωπαϊκή Ένωση παρεμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας μας, όπως και στο εσωτερικό κάθε κράτους-μέλους. Παρόλα αυτά, εμμένω στην άποψη που διατύπωσα πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας να γίνει το όργανο αποσταθεροποίησης της χώρας ειδικά σε μία χρονική στιγμή που οι Τούρκοι παραμονεύουν και δρομολογούν εξελίξεις για την κατάκτηση των Ελληνικών εδαφών της Θράκης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου