Χριστουγεννιάτικη παρωδία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/12/2014

Χριστουγεννιάτικη παρωδία

Εκτενή αφιερώματα φιλοξενούν τα διεθνή ΜΜΕ για τη διαδικασία εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Στη σημερινή (23/12) ψηφοφορία, επί του συνόλου των 299 παρόντων βουλευτών, 168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ενώ 131 δήλωσαν παρόντες.

Για την εκλογή προέδρου από τη σημερινή ψηφοφορία, ήταν απαραίτητη η συγκέντρωση 200 ψήφων. Οι 8 επιπλέον ψήφοι που συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Δήμα προέρχονται από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Στους ανεξάρτητους βουλευτές προστέθηκε και η μέχρι χθες (22/12) κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Business Insider αναφέρει ότι η Ελλάδα απέτυχε ξανά να εκλέξει πρόεδρο, ενώ η Business Week επισημαίνει ότι οι κάλπες έρχονται ολοένα και πιο κοντά, ξυπνώντας μνήμες της κρίσης του 2012. Ο Βρετανικός Guardian σχολιάζει ως αναμενόμενο το σημερινό αποτέλεσμα και εκτιμά ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Το CNBC κάνει λόγο για «αστάθεια στην Ελλάδα καθώς αποτυγχάνει και πάλι η εκλογή Προέδρου. Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν και πάλι να εγκρίνουν την επιλογή του πρωθυπουργού για Πρόεδρο, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να στείλει τη χώρα πίσω στις κάλπες».

«Το Ελληνικό κοινοβούλιο αποτυγχάνει να εκλέξει πρόεδρο αυξάνοντας τις πιθανότητες για πρόωρες εκλογές και ισχυροποιώντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετος με τα σύμφωνα των μηχανισμών στήριξης» αναφέρουν (εδώ για όσους δεν έχουν συνδρομή στην εφημερίδα) οι Financial Times.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως «η Ελληνική Βουλή απέτυχε να στηρίξει τον υποψήφιο για την Προεδρία στη δεύτερη ψηφοφορία», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο πρωθυπουργός κατάφερε να συγκεντρώσει οκτώ περισσότερες ψήφους απ’ ότι στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο θίασος που ευτελίζει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος συνεχίζει τις παραστάσεις του, διασύροντας την πατρίδα μας διεθνώς. Οι Έλληνες πολιτικοί ως γνήσιοι και αληθινοί ηθοποιοί αποφάσισαν τα φετινά Χριστούγεννα να δώσουν μια παράσταση που εν τέλει εξελίσσεται σε παρωδία, σε διακωμώδηση των θεσμών, σε κοροϊδία των πολιτών και σε τραγωδία για τη χώρα.

«Ως ψάρι εις το δίχτυ σπαράζει εις πολλούς κινδύνους ακόμη η Ελληνική ελευθερία. Μου εδώσατε τους χαλινούς του κράτους. Τίνος κράτους; Μετρούμε εις τα δάκτυλα την επικράτειάν μας. [...] Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το Ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης». Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν από τον μοναδικό Έλληνα και αληθινό Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Α. Καποδίστρια, σε συνομιλία που είχε με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα.

Παρέμεινε πιστός στις αρχές και στο σκοπό του και λίγο πριν δολοφονηθεί από τις σφαίρες των άνανδρων προδοτών της χώρας είχε πει, όπως κατόπιν αποδείχθηκε, προφητικά: «Απέκαμα! Αλλ’ όμως θα παραμείνω στη χαλάστρα, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου και ας κινδυνεύσω να χαθώ...». Μαζί του, χάθηκε για πάντα η Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου