Η Σερβία δεν πρόκειται να αντιταχθεί στη Ρωσία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/12/2014

Η Σερβία δεν πρόκειται να αντιταχθεί στη Ρωσία

Ακόμα και εάν ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σερβία δεν πρόκειται να συνυπογράψει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και πολύ περισσότερο να τις υιοθετήσει: Αυτό δήλωσε σήμερα (22/12) η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής Maja Gojković, σε συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Sergey Yevgenyevich Naryshkin και Ρώσους βουλευτές της Κάτω Βουλής του Ρωσικού Κοινοβουλίου. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

«Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία- είναι δεδομένο πως οι κυρώσεις δεν οδηγούν πουθενά, και δεν έχουν καταφέρει στο ελάχιστο να συνεισφέρουν στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία» τόνισε η Gojković, και πρόσθεσε οι μόνοι που πλήττονται από τις διεθνείς κυρώσεις είναι οι απλοί άνθρωποι, που δεν φταίνε τίποτε. «Χρειάζεται διάλογος. Μόνο ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης», επεσήμανε.

Η πρόεδρος της βουλής της Σερβίας συμπλήρωσε πως η χώρα της επιδιώκει να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.: «Μια τέτοια στρατηγική απόφαση δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών σχέσεων που διατηρούμε εδώ και χρόνια με τη Ρωσία. Επιπλέον, είμαστε ευγνώμονες απέναντι στη Μόσχα για την υποστήριξή της προς αυτήν την κατεύθυνση. Χάρη στην ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε., η Ρωσία θα αποκτήσει έναν ειλικρινή φίλο και έναν αξιόπιστο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε η Maja Gojković.

Είναι αξιέπαινη η στάση των Σέρβων απέναντι στη Ρωσία αλλά και στην ιστορία τους. Η στάση τους αυτή ταυτόχρονα αποτελεί έλεγχο για όλους εμάς τους Έλληνες για την φιλοδυτική και αντι-Ρωσική πολιτική που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε. Η Ελλάδα παραμένει δεμένη στο άρμα της Ε.Ε. που τη σέρνει στα παιχνίδια της Δύσης. Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση αλλά στην «καθ' ημάς Ανατολή» γιατί εκεί είναι οι ρίζες και ο πολιτισμός της. Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει εγκατεστημένο ένα Δυτικό πολιτικό καθεστώς που την κρατά σκλαβωμένη και υπόδουλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου