Davutoğlu: Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/11/2014

Davutoğlu: Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία

«Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια ως μέσο ειρήνης», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu σε ειδική συνάντηση του Ατλαντικού Συμβουλίου, όπου μίλησε μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joseph Robinette "Joe" Biden, αναφερόμενος στην κρίση που έχει παρουσιαστεί στις σχέσεις Άγκυρας και Λευκωσίας με αφορμή την απόφαση της Τουρκικής πλευράς να διεξάγει μονομερώς έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Εάν στην Κύπρο όλοι συμφωνήσουν στο ότι οι φυσικές πηγές γύρω από το νησί ανήκουν στο σύνολο της Κύπρου και χρησιμοποιήσουν την ενέργεια αυτή με ένα κοινό όραμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, θα κερδίσουν όλοι. Κανένας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο. Αν κάποιος θελήσει να εξασφαλίσει την ενέργεια για να επιβάλει την ειρήνη που θέλει, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο. Αν οι Ελληνοκύπριοι θελήσουν μονοπωλώντας τις πηγές ενέργειας να ξεκινήσουν διαγωνισμούς σαν να τους ανήκουν όλες αυτές οι πηγές και θελήσουν να παρουσιάσουν τις εν λόγω πηγές, στις οποίες έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι στην παγκόσμια αγορά, τότε και εμείς θα κάνουμε έρευνες στο ίδιο μέρος, μαζί με τους Τουρκοκύπριους κάνοντας χρήση του ιδίου δικαιώματος. Εάν ωστόσο καθίσουμε και συζητήσουμε την επανένωση του νησιού, τότε και η Κύπρος, όπως συνέβη και στο το Ιράκ, θα μετατραπεί σε ανερχόμενη χώρα και αυτός που ικανοποιηθεί περισσότερο απ΄ αυτό θα είναι η Τουρκία.

Αν χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, τότε η "Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" [Σημ. ΜΒΒ: εννοεί το ψευδοκράτος των κατεχομένων στην Κύπρο] και η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση" [Σημ. ΜΒΒ: εννοεί την Κυπριακή Δημοκρατία] από κοινού μπορούν να ξεκινήσουν την εξόρυξη της ενέργειας και να τη χρησιμοποιήσουν για την ειρήνη. Η χώρα στην οποία μπορεί να φθάσει ευκολότερα το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί γύρω από την Κύπρο είναι η Τουρκία και η Τουρκία είναι η χώρα από την οποία θα μπορέσει να φθάσει στις διεθνείς αγορές. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να μας πουν ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι κλειστή για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους. Αυτό δε γίνεται. [Σημ. ΜΒΒ: Μόνο από αυτή τη δήλωση φαίνεται η κακοπιστία της Τουρκίας και το ότι είναι αδύνατον να διαπραγματευτεί κανείς μαζί της: Όπως λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός, ακόμα κι αν είναι κοινές οι έρευνες και η εξόρυξη, η Τουρκία θα είναι αυτή που θα διαθέσει στην Ευρώπη την ενέργεια. Έμμεσα, λοιπόν, οι Τούρκοι ζητούν την ένωση της Κύπρου για αποκλειστική εκμετάλλευση από την Τουρκία. Η ένωση της Κύπρου κατά την Τουρκία νοείται και είναι μόνο αν αυτή λογιστεί ως επαρχία της Τουρκίας].

Εμείς κατασκευάσαμε αγωγό μεταφοράς νερού από το Manavgat στην Κύπρο. Ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει "θα μοιραστούμε το νερό αυτό με τους Ελληνοκυπρίους". Για μας το νερό είναι ιερό και θα πρέπει οι άνθρωποι να το μοιράζονται με όσους έχουν ανάγκη. Όταν εμείς σκεπτόμαστε να μοιραστούμε το νερό μας με το σύνολο του νησιού, δε γίνεται η άλλη πλευρά, να λέει μονόπλευρα, να λέει ότι της ανήκουν οι πηγές φυσικού αερίου, που ανήκουν στο σύνολο του νησιού», ήσαν μερικές από τις απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις του Davutoğlu. Σε αντιδιαστολή με τις υποκριτικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, σας θυμίζω την φωτογράφιση των Τούρκων μοντέλων που έγινε σε νεκροταφείο των κατεχομένων που υπέστη βανδαλισμούς από αυτούς που θα μοιραστούν μαζί μας το νερό τους!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα συζητήσει τις ιδέες αυτές στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι έχει να συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του.
Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική κυβέρνηση να ανέχεται τον Davutoğlu να μιλάει με αυτό τον τρόπο για την Κυπριακή Δημοκρατία και να την υποβιβάζει έναντι του ψευδοκράτους της βίας και των κατεχομένων. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε σαν κράτος, τον ωμό εκβιασμό αυτών που μέχρι σήμερα κατέχουν τα άγια χώματα της πατρίδας μας. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ως έθνος τους Τούρκους να απαιτούν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου και πολύ περισσότερο να τους ανεχόμαστε την ώρα που ετοιμάζονται να ενώσουν και να προσαρτήσουν την Ελληνική μεγαλόνησο που κάποτε δίχασαν οι προδοτικές ενέργειες των κυβερνήσεων στην Αθήνα και στην Λευκωσία.

Έγραψα κι άλλοτε κατά το παρελθόν, πως το πλεονέκτημα των Τούρκων έναντι ημών είναι το ότι αγαπούν αληθινά την πατρίδα τους και έτσι εξέλεξαν άρχοντες που την υπηρετούν πιστά, σε αντίθεση με το τι γίνεται στην Ελλάδα. Αλήθεια ποια είναι η θέση σε όλα αυτά του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών που το καλοκαίρι προέβη σε διάβημα σε βάρος της Κύπρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου