Η ιστορία δεν είναι για γέλια! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/10/2014

Η ιστορία δεν είναι για γέλια!

Ο βασικός παρουσιαστής Jeremy Charles Robert Clarkson και η ομάδα που επιμελείται και παρουσιάζει την δημοφιλή εκπομπή αυτοκινήτου «Top Gear» στο BBC, αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν κακήν–κακώς την Αργεντινή και με αστυνομική συνοδεία, μετά την διαμαρτυρία εξαγριωμένων βετεράνων του πολέμου των Falkland.

Για ακόμα μια φορά, κυρίως ο Clarkson, ήσαν προκλητικοί και προσπάθησαν να ανεβάσουν την θεαματικότητα της εκπομπής τους προσβάλλοντας καίρια το εθνικό φρόνημα των Αργεντινών. Η πινακίδα H982 FKL που υπήρχε στην Porsche 928 GT του Clarkson, καθώς και αυτές με του αριθμούς 269 και 646 στα αυτοκίνητα των άλλων δύο παρουσιαστών Richard Mark Hammond και James May, ήταν η αιτία να ξεσπάσει η οργή των Αργεντινών που σημειωτέον το τελευταίο διάστημα έχουν υποφέρει πολύ από τους Αγγλοσάξωνες και τις ΗΠΑ.

Οι βετεράνοι του πολέμου των Falkland πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα αυτοκίνητα των παρουσιαστών, λέγοντας πως όσον αφορά το αριθμό H982 FKL, τα τρία τελευταία γράμματα, δεν αφήνουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκέψη πέραν της αναφοράς στα Falkland ειδικά αν την συνδυάσει κανείς με το 82 που βρίσκεται στην αρχή της πινακίδας.Επίσης οι Αργεντινοί ισχυρίστηκαν πως ο αριθμός 269 στην πινακίδα του Ford Mustang Mach I του Hammond ήταν κοντά στους 255 Βρετανούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1982, ενώ ο 646 στην Lotus Esprit V8 του May θα μπορούσε να ληφθεί ως σημείο αναφοράς για τα 649 θύματα της Αργεντινής. Κι έτσι να μην είναι, η πρόκληση είναι προφανής, ειδικά όταν πρόκειται για τους τρεις προκλητικούς και ιταμούς "δημοσιογράφους" που εδώ και πολλά χρόνια έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας και της αρμοδιότητάς τους.

Για την ιστορία να αναφέρω πως οι παρουσιαστές του BBC αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους σε σημείο όπου υπάρχει αστυνομικός έλεγχος και, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας autoblog.com.ar, κατευθύνθηκαν στη Χιλή τρεις ημέρες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμά τους. Όπως σημειώνει στο τέλος της αναφοράς του στο γεγονός ο Guardian, το «Top Gear» έχει και στο παρελθόν επικριθεί για τα προσβλητικά τους σχόλια ως προς τους Αλβανούς, τους Ρουμάνους, τους Γερμανούς και τους Μεξικάνους. Στο σχόλιο αυτό να προσθέσω κι εγώ τις πολλές ανθελληνικές αναφορές του Clarkson μέσω της εκπομπής του.

Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε αίσθηση του χιούμορ το να προσβάλλεις τους λαούς και την ιστορία τους. Αυτό, όμως, φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο για να μπορέσουν να το καταλάβουν οι τρεις κοινωνικά και πολιτισμικά απροσάρμοστοι "δημοσιογράφοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου