Ο χειρότερος εργοδότης στην ιστορία! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/09/2014

Ο χειρότερος εργοδότης στην ιστορία!

Η κατάσταση και το επίπεδο στο Ελληνικό κοινοβούλιο είναι, κατά τα φαινόμενα, κάτι περισσότερο από τραγική. Ζούμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της εξέλιξης και της τεχνολογίας που μπορεί σε πολλά πράγματα να έχει κάνει τη ζωή μας πιο σύνθετη, αλλά σίγουρα έχει απλοποιήσει πολλές διαδικασίες που παλαιότερα απαιτούσαν πολύ χρόνο και κόπο.

Προ καιρού καθιερώθηκε στη βουλή η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Από τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου, μέχρι σήμερα μια ονομαστική ψηφοφορία απαιτούσε περίπου δύο ώρες για τη ανακοίνωση του αποτελέσματος. Μία ώρα σχεδόν για την ανάγνωση του καταλόγου και άλλη μία ώρα για την καταμέτρηση των ψήφων. Αντί της χρονοβόρου παλαιότερης διαδικασίας, λοιπόν, υιοθετήθηκε το αυτονόητο: Ένα ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας και ο χρόνος που θα απαιτείται θα είναι πλέον δέκα λεπτά. Ως εδώ καλά.

Το θέμα είναι πως και η χτεσινή (9/9) τρίτη δοκιμαστική ψηφοφορία είχε παταγώδη αποτυχία. Το σύστημα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά την Τρίτη 8 Ιουλίου στο πρώτο θερινό τμήμα της βουλής και πάλι με σχετική αποτυχία. Εύλογα αναρωτιέται κανείς: Πόσο δύσκολο πια είναι αυτό που καλούνται να κάνουν οι Έλληνες βουλευτές; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στα τρία ενδεχόμενα: 1) το σύστημα να είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, 2) οι βουλευτές να μην ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν το νέο σύστημα και 3) στο Ελληνικό κοινοβούλιο να βρίσκονται σήμερα οι 300 Έλληνες με την μεγαλύτερη νοητική βραδύτητα.

Προσωπικά, παρότι υπάρχουν αποδείξεις για πολλούς, αποκλείω την τρίτη περίπτωση. Οι δύο πρώτες, όμως, φανερώνουν μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν το Ελληνικό κράτος. Εάν εγκαταστάθηκε ένα πολύπλοκο σύστημα που ουσιαστικά καθιστά απαγορευτική τη χρήση του, θα πρέπει να αναζητηθεί ο/οι υπεύθυνος/οι. Θα πρέπει να λογοδοτήσει και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να παραδώσει ένα απλοποιημένο εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα. Αλήθεια δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες αυτού του έργου; Ξέρουμε προδιαγραφές, εάν προκηρύχθηκε διαγωνισμός, ποιο ήταν το συνολικό κόστος, ποιοι ήσαν οι προμηθευτές, ποιοι ήσαν οι υπεύθυνοι του έργου κλπ;

Ακράδαντη πίστη και εκτίμησή μου μου είναι πως το πρόβλημα έγκειται στην αδιαφορία των βουλευτών. Δεν μπορώ να δεχτώ πως είναι τόσο άσχετοι με την τεχνολογία αφού όλοι ανεξαιρέτως διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς διαθέτει συσκευή νέας γενιάς, σχεδόν όλοι έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση ή/και λογαριασμό στο facebook ή/και στον twitter, ενώ αρκετοί από αυτούς κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως άνθρωποι της τεχνολογίας. Δεν μπορώ, λοιπόν, να δεχτώ πως ένας άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρονική κάρτα και να πατήσει ένα από τα τρία κουμπιά που έχει μπροστά του. Απλά δεν τον ενδιαφέρει να το μάθει, δεν απασχολεί το μυαλό του με πράγματα ανούσια κατ' αυτόν. Μόνο που αυτό που δεν τον ενδιαφέρει είναι η δουλειά για την οποία πληρώνεται και μάλιστα καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλο συμπατριώτη του!

Ποιος εργαζόμενος επιδεικνύει την αδιαφορία των Ελλήνων βουλευτών και δεν χάνει άμεσα τη δουλειά του; Ποιος μπορεί να δείξει απροθυμία στην εργασία του και να μη του κοστίσει τη θέση του; Ποιος υπάλληλος της Χ εταιρίας αψηφά τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί και υπακούει στα συμφέροντα μιας άλλης Ψ εταιρίας χωρίς να απολυθεί τη στιγμή που θα γίνει αντιληπτός; Γιατί οι Έλληνες βουλευτές που είναι υπάλληλοι του Ελληνικού έθνους εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και παραμένουν ατιμώρητοι; Γιατί απλά, ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι ο χειρότερος εργοδότης που ανέδειξε η ανθρώπινη ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου