Πολιτική και παιδικά καμώματα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/09/2014

Πολιτική και παιδικά καμώματα

Οι μαριονέτες ανά τον κόσμο κουνάνε χεράκια και ποδαράκια για να δείξουν πως έχουν ζωή, μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να ασκήσουν πολιτική σε παγκόσμια κλίμακα. Οι πραγματικοί πολιτικοί όμως δεν δίνουν σημασία σε ανδρείκελα που προσπαθούν να πείσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, η κίνηση της Αυστραλίας να προσπαθήσει να αποκλείσει τη Ρωσία από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής των G20 δεν αποτελεί έκπληξη όπως δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός των Εξωτερικών Sergey Viktorovich Lavrov.

Όπως υποστηρίζουν πολλά δημοσιεύματα, η Αυστραλή Υπουργός των Εξωτερικών Julie Isabel Bishop θα εκμεταλλευτεί την προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία προκειμένου να πείσει τους εταίρους να αποκλειστεί η συμμετοχή της Ρωσίας από τη Σύνοδο Κορυφής των G20, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο στην πόλη Birsbane, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Ο Lavrov είπε πως αν και δεν έχει δει καμία συγκεκριμένη δήλωση της Αυστραλής ομολόγου του για τα σχέδια αποκλεισμού της Μόσχας, εντούτοις δεν προκαλεί έκπληξη η επικείμενη προσπάθεια να πεισθούν οι εταίροι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έτσι ώστε να μην προσκληθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin στους G20.

«Απλώς θα συμβούλευα τους εταίρους να μην ξεχνούν τις βασικές αρχές λειτουργίας των G20. Η Αυστραλία δεν είναι εκείνη που συγκαλεί τη Σύνοδο Κορυφής, είναι απλά εκείνη που τη φιλοξενεί. Το δικαίωμα φιλοξενίας έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στα μέλη του G20» σχολίασε ο Lavrov, τονίζοντας πως η κατάσταση στην διεθνή οικονομία δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό τη δεδομένη στιγμή οι 20 ισχυροί του πλανήτη να λειτουργήσουν ενωτικά και συντονισμένα ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

«Εάν οι Αυστραλοί εταίροι μας σχεδιάζουν να συζητήσουν θέματα της G20 στη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αυτό είναι ενδεικτικό για την ικανότητά τους να αντιδρούν κατάλληλα απέναντι σε διεθνή προβλήματα. Ίσως γνωρίζουν πως δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν παραγωγικά αποτελέσματα από τη Σύνοδο των G20 για οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα και προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή δημιουργώντας πολιτικό σκάνδαλο. Αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό για την στάση τους και τις ικανότητές τους» είπε ο Lavrov.

Θέλοντας να δώσει μια ευκαιρία στους ελάχιστους υπεύθυνους πολιτικούς στην Δύση που επιμένουν στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, ο Sergey Viktorovich Lavrov είπε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που αντιτίθενται στις διπλωματικές προκλήσεις και συνειδητοποιούν την ανεύθυνη και χωρίς νόημα κλιμάκωση των συγκρούσεων, την ώρα που οι αυτονομιστές της στη νοτιοανατολική Ουκρανία καλούν σε συνθηκολόγηση. Αντιλαμβάνονται την άμεση ανάγκη για την διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου με μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσης συμβιβασμού και η Μόσχα ελπίζει πως αυτές οι φωνές τελικά θα επικρατήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου