Θέατρο σκιών σε αιματοβαμμένη σκηνή - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/09/2014

Θέατρο σκιών σε αιματοβαμμένη σκηνή

Όταν εξελέγει ο Recep Tayyip Erdoğan στη θέση του προέδρου της Τουρκίας είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στα θέματα που αφορούν στις διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας σε βάρος της πατρίδας μας. Οι Τούρκοι υπερτερούν έναντι ημών σε κάτι πολύ βασικό: στην ηγεσία της χώρας τους βρίσκεται ένας Τούρκος πρόεδρος, που υπηρετεί τα Τουρκικά και μόνο συμφέροντα, που δεν υπολογίζει κανέναν εκτός Τουρκίας και που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον του τόπου του. Στην αντίπερα όχθη, στην Ελλάδα μας, υπάρχει μια κυβέρνηση-μαριονέτα του Ισραήλ, των ΗΠΑ και προσφάτως της Ε.Ε. που είναι έρμαιο αποφάσεων που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Γνήσιοι απόγονοι του Κοραή και του "εθνάρχη" που αντάλλαξε την μισή Κύπρο με την πρωθυπουργία, στέκονται απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο κάνοντας απλά δηλώσεις.

Ο Erdoğan δεν αστειεύεται και το έδειξε περίτρανα αψηφώντας τους πάντες και επισκεπτόμενος χτες (1/9/2014) το ψευδοκράτος που έχουν εγκαθιδρύσει οι Τούρκοι στα κατεχόμενα αιματοβαμμένα εδάφη της προδομένης Κύπρου. Επισκέφτηκε μια κυβέρνηση που μόνο ο ίδιος αναγνωρίζει παγκοσμίως και προκάλεσε με τις δηλώσεις του λέγοντας πως «Είναι κοινή μας επιθυμία να φτάσει το Κυπριακό σε μια μόνιμη και δίκαιη συμφωνία.
Η Τουρκοκυπριακή πλευρά κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και εργάζεται πάνω μια νέα σχέση συνεργασίας που βασίζεται σε μια λύση δύο κρατών και πολιτική ισότητα.
Δεν είναι δυνατό για μας να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα βασίζεται σε μια λύση δύο κρατών
Η Ελλάδα και οι Έλληνες Κύπριοι θα πρέπει να επιδείξουν την ίδια καλή θέληση».
Ξέρει καλά πως απέναντί του δεν έχει κάποιον ισάξιό του με δεδομένο ότι ο Καποδίστριας και το πνεύμα του από καιρό έχουν δολοφονηθεί από τους ξενόδουλους Έλληνες. Ξέρει καλά πως στην αποκομμένη Κύπρο ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχει πεθάνει και στη θέση του βρίσκεται ένας πρόεδρος ανίκανος να υπερασπιστεί το έργο και την πολιτική του. Ξέρει καλά πως εάν κάνει το οτιδήποτε, η μόνη αντίσταση που θα συναντήσει είναι παχιά λόγια και κενές περιεχομένου δηλώσεις από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε επίδειξη ισχύος πραγματοποιώντας ένα ταξίδι που δεν είχε το δικαίωμα να κάνει, καταστρατηγώντας συνθήκες και συμφωνίες. Τι αντίσταση βρήκε; Μια "χλιαρή" δήλωση της Κυπριακής κυβέρνησης πως το ταξίδι είναι παράνομο και μία ακόμα πιο αστεία από την πλευρά του υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδος. Το γελοίο της υποθέσεως ήταν η κατάληξη της δήλωσης που έλεγε πως «[...] κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την υπομονή μας και να σπαταλάει το χρόνο μας. Αυτό το παράθυρο ευκαιρίας δεν μπορεί να παραμείνει ανοικτό για πάντα». Δηλαδή τι θα κάνει η κυβέρνηση-μαριονέτα αν εξαντληθεί η υπομονή της; Θα δώσει και την υπόλοιπη Κύπρο για να μην την απασχολεί άλλο; 40 χρόνια ανύπαρκτης πολιτικής, 40 χρόνια ανοχής στην Τουρκική κατοχή των Ελληνικών εδαφών, 40 χρόνια αδικίας και κανείς δεν έκανε τίποτε! Τώρα τι ακριβώς θέλει να μας πει το υπουργείο και η κυβέρνηση;

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Οι Τούρκοι έχουν ηγέτη και εμείς μαριονέτες. Οι Τούρκοι επέλεξαν και ψήφισαν σθεναρή και πατριωτική κυβέρνηση και εμείς επιλέγουμε διαρκώς το θέατρο σκιών. Οι Τούρκοι κρατούν σφιχτά την πίστη και τις παραδόσεις τους κι εμείς αλλοιωνόμαστε μέρα με την ημέρα και περισσότερο. Η άλωση της Πόλης μοιάζει πολύ μικρότερη καταστροφή από αυτή που διαφαίνεται πως διατρέχει ο Ελληνισμός. Τότε συρρικνώθηκε η εδαφική έκταση της Ελλάδας, ενώ τώρα κινδυνεύει με αφανισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου