Η κυβέρνηση χαρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/07/2014

Η κυβέρνηση χαρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη!

Έχω γράψει στο παρελθόν και έχω τονίσει πως ο πρωθυπουργός νομίζει πως όλοι οι Έλληνες δεν έχουμε καλή μνήμη. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η κατά καιρούς συμπεριφορά του που τώρα τελευταία επαναλαμβάνεται ολοένα και πιο συχνά: Απευθύνεται προς τον Ελληνικό λαό σαν να εμφανίστηκε σήμερα! Σαν να μην υπάρχει η ιστορία και η προϊστορία τόσο η δική του, όσο και του κόμματός του. Η ιταμή δήλωσή του κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist έδειξε ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις του σχετικά με την Ελληνική Α.Ο.Ζ., διαγράφοντας ταυτόχρονα κάθε προηγούμενη δήλωση ή κίνησή του: «Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δεν τολμούσε καν να μιλήσει για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, την Α.Ο.Ζ. Εμείς το τολμήσαμε. Και για να γίνει σωστά, πρέπει η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη μέγιστη στήριξη από τους εταίρους και τους συμμάχους της».

Κατ' αρχήν κ. πρωθυπουργέ αγνοείτε την ιστορία και την πραγματικότητα. Πρώτη η πολιτική παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" αναφέρθηκε στην Α.Ο.Ζ. σε άρθρο του σημερινού της προέδρου κ. Μιχάλη Ηλιάδη και τότε υποψηφίου δημάρχου Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2010 το οποίο δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" εκείνου του μηνός. Το 2010 κ. πρωθυπουργέ και λοιποί κ. βο(υ)λευτές και πολιτικάντηδες αυτού του τόπου, κανείς σας δεν μιλούσε για Α.Ο.Ζ., άλλοι από άγνοια και άλλοι από σκοπιμότητα. Πέρασε πολύς καιρός για να προστεθεί στην ακατάσχετη πολιτική ανούσια φλυαρία σας ο όρος Α.Ο.Ζ. τον οποίο μέχρι σήμερα έχετε χρησιμοποιήσει εις βάρος της χώρας μας! Το κυριαρχικό μας δικαίωμα στα επικίνδυνα χέρια των πολιτικών της πατρίδας μας έχει μετατραπεί σε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι όπου καθημερινά διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία και τα σύνορά μας.

Συνεχίζοντας κ. πρωθυπουργέ θα ήθελα μία διευκρίνηση: Τι εννοείται με τη φράση "για να γίνει σωστά"; Σωστά σύμφωνα με τους "εταίρους και τους συμμάχους" όπως συνεχίζει η φράση σας ή σύμφωνα με τα συμφέροντα του τόπου μας; Έχετε δηλώσει και στο παρελθόν πως ο πλούτος της πατρίδος μας "ανήκει σε ολόκληρη την Ευρώπη", άρα μήπως τώρα της δίνετε και το δικαίωμα να τον χειριστεί όπως νομίζει; Εσείς δεν ήσασταν αυτός που προεκλογικά και στην αντιπολίτευση ων λέγατε πως «[...] προτεραιότητα μας είναι η ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ., που κάκιστα φοβάται το ΠΑΣΟΚ. και επιτέλους η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, για τον οποίο περιέργως τόσα χρόνια δεν γίνεται τίποτε [...]». Τότε δεν υποσχόσασταν την δια της Α.Ο.Ζ. αναίμακτη λύση της ανάκαμψης και της εξόδου από τις ήδη υπογεγραμμένες συνθήκες για τη διαμέλιση και εξαφάνιση του Ελληνικού κράτους; Τελικά τι εννοούσατε με εκείνη τη δήλωση; Να μικρύνουμε την Α.Ο.Ζ. μέσω της Στρογγύλης και να χαρίσουμε την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στην Ε.Ε.; Γιατί, δυστυχώς, και παρά τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, από την ώρα που αναλάβατε τα ηνία της χώρας το μόνο που κάνετε είναι τυφλή υπακοή και υποταγή στις προσταγές της Ε.Ε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κ. πρωθυπουργέ και θα ήθελα, παρακαλώ, μια ευθεία απάντηση: Έχετε αντιληφθεί πως ο λαός σάς ψήφισε επειδή τον εκβιάσατε και του παρουσιαστήκατε ως η μόνη βιώσιμη λύση που θα υπηρετούσε τα συμφέροντά του; Πως θα το πετύχετε αυτό όταν εκχωρείτε την ελευθερία του στους Ευρωπαίους εντολοδόχους της συγκυβέρνησης στην οποία είστε προϊστάμενος; Ποιος είστε, τελικά, κ. πρωθυπουργέ και ποιον υπηρετείτε; Εγώ ξέρω πως είστε υπάλληλος όλων ημών των πολιτών γιατί εμείς σας πληρώνουμε! Έχετε ελάχιστο χρόνο να απολογηθείτε και κατόπιν να απολυθείτε! Είστε όχι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και επικίνδυνος για την Πατρίδα. Όχι μόνο εσείς. Όλοι η συγκυβέρνηση, η αντιπολίτευση, τα κόμματα και τα κομματάκια εντός και εκτός βουλής, εντός και εκτός φυλακής, που απαρτίζετε ένα κοινό σύνολο που οδηγεί την πατρίδα από τη μιζέρια στην εξαφάνιση! Εσείς και οι τάχα πατριωτικές φωνές που πυρπολούν κάθε σωστή και ανόθευτη προσπάθεια διάσωσης της Πατρίδας είστε η αιτία του αφανισμού της χώρας μας. Να είστε σίγουροι πως θα κληθείτε να δώσετε λόγο τόσο στο Θεό, όσο και στους ανθρώπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου