Τι συμβαίνει στη Στρογγύλη; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

02/10/2013

Τι συμβαίνει στη Στρογγύλη;

Ο πρώην Πρόεδρος της Παρατάξεως κ. Μανώλης Β. Βολουδάκης, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στους δημοσιογράφους κ. Λ. Λοΐζο και κ. Τ. Χατζηιωάννου, μεταξύ άλλων, κάλεσε την Κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αλλά και του Ελληνικού ιστοχώρου, περί χαρακτηρισμού της νήσου Στρογγύλης ως αρχαιολογικού χώρου με αποτέλεσμα την μετατόπιση-συρρίκνωση της Ελληνικής ΑΟΖ και να αποκαλύψει εάν πραγματοποιείται σχετικός διάλογος.

Να σημειωθεί πως έχει γίνει πρόταση από το ΚΑΣ να χαρακτηριστεί η Στρογγύλη ως αρχαιολογικός χώρος και σύμφωνα με δημοσιεύματα αν ισχύσει κάτι τέτοιο η ΑΟΖ της χώρας θα συρρικνωθεί αφού ο νόμος της θάλασσας προβλέπει ότι η αρχαιολογική περιοχή δεν έχει οικονομική ζωή!

Από την άλλη μεριά, ο Δήμαρχος της Μεγίστης, κ. Γεώργιος Αχλαδιώτης,  διέψευσε την είδηση ότι έχει χαρακτηριστεί η Στρογγύλη Αρχαιολογικός χώρος και ότι απομακρύνθηκαν από τη Στρογγύλη οι Έλληνες στρατιώτες.

Η Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" καλεί την Κυβέρνηση να διαψεύσει επισήμως ότι εξετάζει το θέμα χαρακτηρισμού του νησιού ως αρχαιολογικού χώρου με συνέπεια την μετατόπιση της Ελληνικής ΑΟΖ και ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να απομακρυνθεί από το νησί το Ελληνικό στράτευμα ούτε εξετάζεται τέτοια περίπτωση.


Πηγή: TVKosmos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου