Φάκελλος Ελληνικό χρέος: Πότε ξεκίνησε; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2014

Φάκελλος Ελληνικό χρέος: Πότε ξεκίνησε;

Νομίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσουμε να ψάχνουμε πίσω στην ιστορία ακόμα ένα κεφάλαιο, αυτό του Ελληνικού χρέους. Αλήθεια είναι κάτι που πρωτοαπασχόλησε στις μέρες μας την Ελλάδα; Είναι κάτι που ξεκίνησε στην δεκαετία του '80 όπως ισχυρίζονται κάποιοι; Ή μήπως είναι ένα πολύ παλιό σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή και στοχεύει στην παράδοση της χώρας σε ξένα χέρια;

Ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 1964, προχώρησε σε μία ρύθμιση των χρεών της χώρας μας, που όμοιά της δεν υπήρχε μέχρι τότε στο παρελθόν. «Η ονομαστική αξία των χορηγηθησομένων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον», έγραφε διθυραμβικά η φιλική προς τον υπουργό, και μετέπειτα πρωθυπουργό, η εφημερίδα «Ελευθερία» σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια στις 16 Ιουλίου του 1964.

Ο διακανονισμός αποπληρωμής αυτής της τεράστιας σύμβασης προβλεπόταν να γίνει στα επόμενα 42 με 45 έτη. Από το 1964 υποθήκευσε τη χώρα έως το 2006 και 2009, οπότε και τα ηνία ανέλαβαν οι "άξιοι" συνεχιστές του, οι σημερινοί πολιτικάντηδες! Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα αναγνώριζε πως όφειλε και έπρεπε να αποπληρώσει προπολεμικά δάνεια από το 1881 σε τουλάχιστον διπλάσια από την τρέχουσα αξία τουςΌλα αυτά παρά το γεγονός ότι είχαν μεσολαβήσει δυο επίσημες πτωχεύσεις της χώρας το 1893 και το 1932 και δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που την είχαν στην κυριολεξία ισοπεδώσει. Το ύψος αυτών των υποχρεώσεων αντιστοιχεί, σε σημερινές τιμές, γύρω στα 100 δις ευρώ που αποτελεί σχεδόν το 1/3 του σημερινού δημόσιου χρέους.

Δεν χωράει ο νους του ανθρώπου το πως έχει στηθεί η προδοσία σε βάρος της Πατρίδας μας. Όπως έχω γράψει κι έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, η μηχανορραφίες σε βάρος του έθνους ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω και συμμετοχή σε αυτές έχουν όλοι όσοι παρέλασαν και παρελαύνουν στην πολιτική σκηνή του τόπου, από της δολοφονίας του Ιωάννη Α. Καποδίστρια και μετά! Εξαιρέσεις, απλά ΔΕΝ υπάρχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου