Συγκυβέρνηση: Το απαύγασμα του αίσχους! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/06/2014

Συγκυβέρνηση: Το απαύγασμα του αίσχους!

Προσωπικά μου προξενεί αηδία και αποστροφή κάθε νέα ανακοίνωση, ενέργεια, διάγγελμα της συγκυβέρνησης του αίσχους. Ξέρουμε ότι όλοι τους είναι υπηρέτες άλλων συμφερόντων, ότι δεν δίνουν πεντάρα για τον Ελληνικό λαό, ότι έχουν πλήρως καταλύσει το πολίτευμα, το Σύνταγμα και τους νόμους όταν αγνοούν αποφάσεις του ΣτΕ (δεν είναι μία φορά, ούτε δύο, ούτε τρειςαλλά απίστευτα πολλές!) και επιμένουν στα νομοθετήματα τους, αλλά επιτέλους πρέπει να υπάρχει κι ένα όριο στην κακόγουστη φάρσα που ζούμε!

Αυτό που με εκνεύρισε ιδιαίτερα ήταν η στάση του "αρχιτελώνη" που όχι απλά δεν ήθελε να αφήσει την καρέκλα του, αλλά είχε και την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το "ΒΗΜΑ" (και όχι μόνο) εκφράστηκε λες κι επρόκειτο για μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όχι της Ελληνικής Κυβέρνησης! Φάνηκε, ακόμα μια φορά, πως αυτή η κυβέρνηση κατευθύνεται απευθείας από τις Βρυξέλλες και όχι μόνο!

Το δεύτερο ζήτημα ήταν αυτό της αναποφασιστικότητας του πρωθυπουργού! Του πήρε δύο βδομάδες για να βρει τα λόγια ή τον τρόπο που έπρεπε να χρησιμοποιήσει για να το κοινοποιήσει στους υπουργούς του και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό! Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό που δεν αποφασίζει καν για τα επιμελητήρια της χώρας του; Σιγά που θα τον έπαιρναν τοις μετρητοίς οι υπουργοί και οι υφυπουργοί του!

Τρίτο ζήτημα είναι η στάση, ακόμα μια φορά, του τέως "τσάρου" της οικονομίας. Μας φλόμωσε στο παραμύθι σχετικά με το ταξίδι του στο εξωτερικό για να καλύψει τις συνομιλίες του με την πρόεδρο του Δ.Ν.Τ. σχετικά με το Ελληνικό χρέος! Γιατί κ. υπουργέ αποδίδετε το επίθετό σας σε όλο των Ελληνικό λαό και έχετε την εντύπωση πως πρόκειται για ηλίθιους; Για αδιάφορους πρόκειται, αλλά όχι ηλίθιους! Στη χώρα του Peter Pan οι πιο ηλίθιοι προκρίνονται για κυβερνήτες!

Το επιστέγασμα της τραγικής επικαιρότητας ήταν η επιλογή για καίρια θέση στην κυβέρνηση του οικονομικού συμβούλου και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής γνωστής "αμαρτωλής" τράπεζας της Ελλάδας. Μη σας προξενήσει εντύπωση αν στους προσεχείς μήνες απασχολήσει και πάλι την ειδησιογραφία στη χώρα μας η συγκεκριμένη τράπεζα! Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που τόσο καιρό εξελίσσονταν μεν, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Πόσο ακόμα θα αδιαφορούμε; Πόσα ακόμα θα ανεχτούμε; Πόσο πιο κάτω θέλουμε να πέσει το επίπεδό μας; Ξέρετε τι πιστεύουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες για τους εαυτούς τους; Ακούστε τον πρωθυπουργό να μιλάει για τον εαυτό του και μετά αναρωτηθείτε: Εγώ άραγε τι γνώμη έχω γι' αυτόν;

3 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ11 Ιουνίου, 2014 18:49

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΤΟΥΣ? ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΛΗΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρομαι στον Ρωμηό: Δυστυχώς έτσι είναι! Γι' αυτό δεν πάμε καλά! Άλλα λέγονται μπροστά στις κάμερες και άλλα από πίσω. Τα από πίσω δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα...

    Αναφέρομαι στον Ανώνυμο: Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε αν το ύψιστο δικαίωμά μας, αυτό του εκλέγειν, το αξιοποιούμε ή το σπαταλάμε! Αν το σπαταλάμε, τουλάχιστον ας μην αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε φτωχοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή