Γάλα: Ακόμα ένα άσχημο παιχνίδι της Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/06/2014

Γάλα: Ακόμα ένα άσχημο παιχνίδι της Ε.Ε.

Εδώ και πολύ καιρό απασχολεί την ειδησιογραφία στην Πατρίδα μας ένα θέμα, αυτό του γάλακτος. Γράφονται πολλά, ακούγονται περισσότερα αλλά κυρίως το πρόβλημα παραμένει. Η πολιτεία δεν θέλει και δεν κάνει τίποτε γιατί θα μπορούσε να έχει λήξει το ζήτημα μια και έξω. Το πρόβλημα είναι πως οι πολιτικοί που επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν υπηρετούν άλλα συμφέροντα και εάν αρχίσουν να λύνουν τα προβλήματα θα χάσουν τη δουλειά τους! Μάλιστα! Σωστά το διαβάσατε! Θα χάσουν τη δουλειά τους. Η αποστολή τους είναι να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους και όχι τον Ελληνικό λαό για τον οποίο δεν δίνουν ούτε μία πεντάρα από τις αμύθητες περιουσίες που έχουν δημιουργήσει εργαζόμενοι και νομοθετώντας εις βάρος του.

Αυτό που κανείς δεν ομολογεί είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει περιορισμούς στην παραγωγή του γάλακτος γιατί θέλει η ισορροπία και σε αυτόν τον τομέα να ευνοεί την Βόρεια Ευρώπη και πρωτίστως την Γερμανία. Ο παρακάτω πίνακας δεν είναι απλά στατιστικός! Είναι απεικόνιση της ισορροπίας που επιθυμεί και επιδιώκει η Ε.Ε. εις βάρος της πλειοψηφίας των κρατών-μελών της. Όταν, λοιπόν, ξεκινάμε από μία αφετηρία που μας έχει καταδικάσει, πως είναι δυνατόν να ψάχνουμε βιώσιμη λύση; Η Ε.Ε. επιδιώκει και έχει πετύχει το εξής "μοίρασμα" στην αγορά του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων:


Αυτό φαίνεται και από τα τιμολόγια που έχει επιβάλει και μπορείτε να τα δείτε εδώ. Για τους πιο δύσπιστους παραθέτω ιστορικά στοιχεία των τιμών εδώ για να μπορέσετε μόνοι σας να διαπιστώσετε πως πρόκειται για πολιτική κίνηση και δεν τίθεται θέμα λανθασμένων χειρισμών από την πλευρά των γαλακτοπαραγωγών. Τα παραπάνω στοιχεία είναι επίσημα της Ε.Ε. και τα δημοσιεύει η αρμόδια Directorate-General for Agriculture and Rural Development

Ρωτάω με τη σειρά μου την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κόμματα και τα αποκόμματα τα εντός του κοινοβουλίου και τα εκτός από αυτό: Γιατί το δέχονται αυτό; Γιατί κανείς δεν μιλάει παρά μόνο ανακοινώνουν ηλιθιότητες και αστείες εξαγγελίες; Γιατί δεν κινούν κάθε διαδικασία μέσα στην Ε.Ε. για να ακυρώσουν και να μεταβάλλουν αυτή την πολιτική; Το ξέρετε πως έχουμε την δυνατότητα να βρισκόμαστε μέσα στις 10 πρώτες χώρες παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών παγκοσμίως; Με ποιο δικαίωμα οι πολιτικοί μας επέλεξαν να μας θέσουν ουραγούς στην Ε.Ε. και σχεδόν εξαφανισμένους παγκοσμίως σε αυτό τον τομέα;

Καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργο επιτέλους! Είπαμε πολλές φορές πως αυτά που μας συμβαίνουν ή βλέπουμε γύρω μας δεν πρέπει να τα αποδεχόμαστε έτσι απλά, αλλά να τα περνάμε από το φίλτρο του μυαλού μας! Δεν είναι δυνατόν να μας σερβίρουν μονίμως πως υπάρχουν μόνο προβλήματα και μάλιστα άλυτα! Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, παρά μόνο ένα: Η έλλειψη θέλησης του ανθρώπου για ζωή! Αυτό, δεν λύνεται!

1 σχόλιο: