Διακήρυξη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/05/2014

Διακήρυξη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014

Ο λόγος που ιδρύθηκε η Παράταξή μας “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” το 2008 είναι πολύ σημαντικός. Δεν ήρθε να προστεθεί μέσα σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά να αλλάξει την πολιτική θεώρηση των πραγμάτων. Από τον θάνατο του Καποδίστρια και μετά, η Πατρίδα μας βιώνει ολοένα και πιο σκληρά το αποτέλεσμα της πολιτικής εκείνης που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι προβλήματα χωρίς λύση.

Η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Τα πολιτικά συστήματα της Δύσης είναι αυτά που απέκοψαν την πολιτική από την καθημερινότητα των πολιτών, την ανήγαγαν σε κάτι σύνθετο και δυσνόητο για τον απλό κόσμο, αλλά πολύ πριν από αυτό απέκοψαν τον άνθρωπο από τις ρίζες του, από τον Δημιουργό του, από τον Θεό. Έτσι, λοιπόν, ο άνθρωπος της Δύσης γίνεται αυτός που ορίζει την ευημερία και τον ευδαιμονισμό όπως εκείνος θεωρεί και νομίζει, αγνοώντας τις χιλιάδες των ανθρώπων που συνθλίβει στο πέρασμα των επιδιώξεών του.

Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά παραρτήματα των κομμάτων του εξωτερικού. Έχουν τα ίδια αφεντικά, λαμβάνουν από τα ίδια κέντρα τις εντολές και εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Η παράταξή μας ήρθε για να βάλει τελεία σε όλα αυτά τα κόμματα! Ήρθε για να επαναφέρει στη μνήμη όλου του έθνους μας τις στιγμές της δόξας και του μεγαλείου που κάποτε είχε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που ήταν βασισμένη στην πηγή της ισχύος και της δυνάμεως, της ευημερίας και της αληθινής χαράς που δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη πίστη. Την πίστη τόσων εκατομμυρίων αγίων και δικαίων που δεν σταμάτησαν να διακηρύσσουν πως ο άνθρωπος δεν είναι μόνο το σώμα του και η υλική του υπόσταση, αλλά ένα αρμονικό σύνολο ψυχής και σώματος με πρώτιστο μέλημα την πνευματική του υπόσταση. Έχοντας αυτό ως προτεραιότητα, μετέφρασαν σε πολιτικό πρόγραμμα τον τρόπο που θα επετύγχανε στο μέγιστο αυτόν το σκοπό, δηλαδή την πνευματική εξύψωση του ανθρώπου και, κατά συνέπεια, και την υλική του ευημερία, και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το ανεπανάληπτο ρεκόρ στην ανθρώπινη ιστορία, μιας αυτοκρατορίας με διάρκεια ζωής πάνω από 1.100 χρόνια!

Αυτής της πολιτικής άξιος συνεχιστής αναδείχθηκε ο μαρτυρικός Κυβερνήτης του έθνους μας, ο Ιωάννης Α. Καποδίστριας, ο οποίος κατάφερε σε τρία μόλις χρόνια να μετατρέψει την καμένη και κατεστραμμένη από τους Οθωμανούς γη μας σε κράτος που άντεξε 200 χρόνια ανελέητης πολιτικής αναλγησίας από τους Δυτικούς που τον δολοφόνησαν και τους συμπατριώτες μας που συντάχθηκαν μαζί τους.

Συνεχιστές αυτού του ενδόξου ανδρός θελήσαμε και θέλουμε να είμαστε και εμείς, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την διάδοση και την επαναφορά του Ορθοδόξου ήθους και του Ορθοδόξως σκέπτεσθαι, για τα οποία ο Καποδίστριας έδωσε τη ζωή του. Μέχρι σήμερα τηρήσαμε στο ακέραιο την αρχική μας υπόσχεση, που διατυπώσαμε εξαρχής στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Δώσαμε πολλές και άνισες μάχες με το πολιτικό κατεστημένο, αλλά και με τις σκληροπυρηνικές και αρτηριοσκληρωτικές, εν πολλοίς, απόψεις πολλών συμπολιτών μας, ακόμα και μερίδας χριστιανών ή και του κλήρου.

Δεν κάναμε καμία παραχώρηση. Δεν υποχωρήσαμε σε ψευτοδιλήμματα συνεργασιών και συμπράξεων με –τάχα– ομοϊδεάτες ή «κοινούς» πολέμιους του πολιτικού κατεστημένου. Δεν συμπράξαμε γιατί δεν βλέπουμε κοινά σημεία και τοποθετήσεις με τα υπάρχοντα κόμματα, ακόμα και σε επί μέρους ζητήματα λόγω της εντελώς αντίθετης ιδεολογικής προσέγγισης που περιγράψαμε πιο πάνω. Θέλουμε να βλέπουμε την Αλήθεια ολόκληρη, με την προοπτική να εξασφαλίσουμε στους πολλούς συνανθρώπους μας αξιοπρεπή ζωή, προστασία και ασφάλεια, αλλά, κυρίως, ψυχική, πνευματική υγεία. Αυτοί έχουν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, εμείς θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα της Πολιτικής, με τον ίδιο τρόπο που ζούμε την καθημερινή μας ζωή τόσα χρόνια μέσα στην Εκκλησία. Θέλουμε ένα Κράτος ΜΗΤΕΡΑ του λαού και όχι μητριά. Πού να βρούμε κοινά σημεία και σε ποιά κοινή βάση να μιλήσουμε;

Μας εκπλήσσει ότι ακόμη και οι εκκλησιαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν ότι η Παράταξή μας δεν είναι Κόμμα, να κομματιάζει αλλά ΕΝΩΝΕΙ -τουλάχιστον τους συνειδητούς χριστιανούς- που τώρα είναι διασκορπισμένοι στα κόμματα της ανομίας και του αποχριστιανισμού της Πατρίδος μας.

Αυτό ήταν, είναι και θα παραμείνει το ήθος που θέλει κι επιθυμεί να φέρει στην Πατρίδα μας η Παράταξή μας. Για το λόγο αυτό από το 2008 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα 25η Μαΐου 2014, συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα:

Εθνικές εκλογές (3):
1.                   4 Οκτωβρίου 2009,
2.                   6 Μαΐου 2012,
3.                   17 Ιουνίου 2012
Ευρωεκλογές (2):
1.                   7 Ιουνίου 2009,
2.                   25 Μαΐου 2014
Δημοτικές εκλογές (1):
1.                   7 Νοεμβρίου 2010

Συνολικά η ΚΟΙΝΩΝΙΑ συμμετείχε σε 6 εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηρισθεί, αν αναλογισθεί κανείς πως ούτε οικονομικούς χορηγούς διαθέτει, ούτε κρατική επιχορήγηση. Το κόστος συμμετοχής της Παρατάξεώς μας σε κάθε μία από αυτές, κυμαινόταν από 30.000€ μέχρι 40.000€, την στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα δαπανούσαν εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα δικά μας έξοδα ήταν πάντοτε απολύτως περιορισμένα στα αναγκαία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να χρεωθούμε, να δυσκολέψουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσωπική μας ζωή και τις οικογένειές μας, αλλά είναι κάτι που δεν βάλαμε ποτέ πάνω από το ιερό μας καθήκον, της παρουσίας δηλαδή μιας πραγματικά εντελώς διαφορετικής φωνής στο πολιτικό σκηνικό.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση έγινε, θεωρητικά, κάτω από τις ιδανικές συνθήκες τιμωρίας του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, με τον κόσμο της Πατρίδος μας να εκφράζει κάθε μέρα την αγανάκτησή του για τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, με την ψήφο να είναι θεωρητικά «χαλαρή» όσον αφορά στην πόλωση και την απειλή διλημμάτων και απειλών από τα μεγάλα κόμματα, που μοιράζονται την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια.
 Πράγματι η Παράταξή μας πέτυχε να αυξήσει και τον αριθμό των ψήφων που έλαβε και το ποσοστό στο οποίο αυτές αντιστοιχούν. Κατάφερε μέσα σε τρεις μέρες προβολής από τα μέσα ενημερώσεως και μάλιστα μεταμεσονύκτιες, να κερδίσει την προσοχή των συμπολιτών μας έναντι πολιτικών σχηματισμών της τελευταίας στιγμής από πρόσωπα, όμως, πολύ γνωστά και με μακρόχρονη θητεία στην πολιτική σκηνή, όπως οι κ. Αλαβάνος, Κατσανέβας, Μάνος, Πολύδωρας, Τζήμερος κλπ. Το πολιτικό παιχνίδι, όμως, διεξάγεται κάτω από άνισες και αντεθνικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν σε υγιείς φωνές σαν την δική μας να παραμείνουν. Είναι αδύνατον να αγωνισθεί κανείς απέναντι στα κονδύλια και στην τακτική που έχουν επιβάλλει τα μασωνικά κέντρα στην χώρα μας. Γιατί είναι σαφές πως η Παράταξή μας αυτό «πληρώνει». Το ότι είναι η Πρώτη και η Μόνη, η οποία από την αρχή ξεκαθάρισε τη στάση της σε αυτό το ζήτημα. Πιστεύαμε πως αυτό ήθελε και ο λαός στην Πατρίδα μας. Κι όμως το μήνυμα του Ελληνικού λαού προς εμάς είναι σαφές: Ή δεν πιστεύει στο όραμά μας, ή δεν πιστεύει πως είμαστε ικανοί να το υλοποιήσουμε. Όποιος και να είναι ο λόγος, οφείλουμε να το σεβασθούμε.

Η απόφαση της Παρατάξεώς μας είναι να μην υποστείλει σε καμία περίπτωση τις αρχές και τον πολιτικό της λόγο. Θα διατηρήσει ακέραιο και χωρίς την παραμικρή τροποποίηση το όραμά της, αλλά δεν θα συμμετάσχει σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον, αν δεν μας δοθούν έντονα και πειστικά σημάδια ότι έχει αφυπνισθεί πνευματικά ο Ελληνικός λαός και, ιδιαιτέρως, το υγιές Εκκλησίασμα της Πατρίδος μας –Κλήρος και λαός– αλλά και αν δεν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι, δεδομένου ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε μέχρι σήμερα έχουμε φθάσει οικονομικά αλλά και εργασιακά στο έσχατο όριο.
 Το όραμά μας και ο λόγος μας παραμένουν, αλλά τροποποιείται η τακτική έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες στον τόπο μας και υπάρξει έδαφος να καλλιεργηθεί η πολιτική που αναδεικνύει ένα έθνος από υπόδουλο σε ελεύθερο, από μικρό εδαφικά να επηρεάζει πνευματικά όλο τον κόσμο. Γιατί αυτή την Ελλάδα παραλάβαμε! Πηγή φωτός και πολιτισμού! Ελεύθερη και αδούλωτη! Κι έτσι οφείλουμε να την παραδώσουμε! 

6 σχόλια:

  1. Κρίμα. Πολύ λυπούμε που ο κόσμος δεν έκανε ολοκληρωτική στροφή και σε αυτές τις εκλογές :( Δυστυχώς ο κόσμος ψηφίζει περισσότερο με το συναίσθημα και το συμφέρον. Αλλά ο Θεός γι' αυτό μας αφήνει να φτάσουμε στη καταστροφή μήπως και ξυπνήσουμαι έστω και αργά. Κρίμα και πάλι. Πιστεύω όμως δυνατά ότι η παρουσία της Κοινωνίας δεν πρέπει να ελαττωθεί. Πρέπει να είναι συνεχής και αύξουσα. Έστω και στο διαδίκτυο.

    Εφόσον το σύστημα δεν δίνει το ίδιο βήμα σε όλους τους μετέχοντες στη πολιτική ζωή, θα πρέπει να γίνεται περισσότερο "επιθετικοί" και να ασκήσετε επικριτική στάση προς πάσα κατεύθυνση. Ο Έλληνας είναι θερμοκέφαλος και απλός να του λες την αλήθεια με ύφος σοβαρό – ταπεινό / μετριοπαθές δεν έχει γενική απήχηση. Δυστυχώς έχει περάσει υποσυνείδητα η νοοτροπία να θέτουμε ταμπέλες σε ότι ακούμε. Η εικόνα του «καλού παιδιού», «της εκκλησίας», του «μαλθακού», του «αδύναμου», της «μικρής ομάδας» είναι αυτή που οι περισσότεροι θέτουν στο κόμμα μας. Ακόμα και εάν τους λες το αυτονόητο, οι κακές συνήθειες και ο κακός τρόπος δράσης δεν αφήνουν περιθώρια στην αλήθεια.

    Όπως σωστά διαπιστώνεται και εσείς, το σύστημα δεν δίνει βήμα. Έχει φροντίσει στον αποκλεισμό όσων δεν το ακολουθούν. Δεν σας καλεί σε "διάλογο" ώστε να δείξετε στον κόσμο τι εστί βερίκοκο ^_^. Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έρχεται σε διάλογο εάν τους καλέσετε. Δεν τους αρέσει η τριβή. Δίνουν λίγες μέρες βήμα και αυτό απομονωμένο. Αφήστε τους «τρελούς» μόνους να πουν αυτό που θέλουν. Και έτσι θέτουν άλλη μία υποσυνείδητη ταμπέλα.

    Προσωπικά – πιστεύω και πολλοί άλλοι, έστω και ενδόμυχα ^_^ - θα ήθελα να βλέπω μία συνεχή και δυνατή παρουσία της Κοινωνίας ώστε σιγά σιγά να γίνει γνωστή στους πάντες η ύπαρξή της.

    Η Κοινωνία δεν πρέπει να είναι ένα ακόμη κόμμα. Πρέπει πρώτα να γίνει ένα «σχολείο» προς τον κόσμο που στην πλειονότητά του δεν ξέρει(;) τι είναι ορθό και τι όχι. Είναι μπερδεμένος, ανήσυχος, προκατειλημμένος. Συχνά είναι και κακοπροαίρετος, ατομιστής, εριστικός, ασυνάρτητος. Πως θα μπορέσεις να αφυπνίσεις ένα τέτοιον άνθρωπο; Πως θα τον κάνεις να ακούσει. Πως θα καταλάβει τι πρέπει να πράττει και τι όχι στη πολιτική ζωή. Πως θα μάθει να σκέπτεται και να μη παρασύρεται εύκολα από τα κανάλια και τους φαφλατάδες; Πρέπει κάποιος να του δείξει την αλήθεια! Να μπει μπροστά και να του ρίχνει «σκαμπίλια αληθείας» ^_^.

    Πιστεύω ότι η Κοινωνία χρειάζεται πρώτα απ’ όλα μία δικτυακή «πολιτική εφημερίδα» η οποία να λέει την αλήθεια όπως ξέρει η Κοινωνία και η εκκλησία. Πρέπει όμως ο λόγος της να είναι καυστικός, σύντομος, αληθινός και να «παραπαίει» μεταξύ εγκράτειας και εκρηκτικότητας (που τόσο αγαπάει ο λαός μας %-). Στη πολιτική αυτή εφημερίδα εκτός από σύντομα άρθρα σχολιασμού των τεκταινόμενων θα πρέπει να υπάρχει «παραγωγή βίντεο» όπου η Κοινωνία θα δείχνει σχόλια πολιτικών, εκκλησιαστικών, τηλεοπτικών κ.α. προσώπων του «συστήματος». Μετά από κάθε σχόλιο κάποιου προσώπου θα πρέπει να δείχνετε και τα σχόλια της Κοινωνίας τα οποία θα πρέπει να φανερώνουν την αλήθεια, να δείχνουν τον εμπαιγμό, την αλαζονεία, την δολιότητα τον κερδοσκοπησμό ενώ στη συνέχεια θα δείχνουν την αλήθεια, θα διδάσκουν την ορθή στάση που πρέπει να έχουμε. Θα θέτουν ερωτήματα ώστε να «πονηρεύουν» τον κόσμο να μη δέχονται κάθε μπαρούφα που του αραδιάζουν οι διάφοροι ρήτορες που σκοπό έχουν να υπνωτίσουν και να κοροϊδεύσουν.
    Η εφημερίδα αυτή θα πρέπει φυσικά να έχει και διαφημίσεις ώστε η Κοινωνία να έχει κάποιο εισόδημα για να καλύπτει τα έξοδά της. Πολλά άλλα κόμματα έχουν συνεχή παρουσία για πολλά χρόνια και εκδίδουν ακόμη και βιβλία.

    ---συνέχεια-->>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>---συνέχεια ---

    Η εφημερίδα αυτή θα πρέπει φυσικά να έχει και διαφημίσεις ώστε η Κοινωνία να έχει κάποιο εισόδημα για να καλύπτει τα έξοδά της. Πολλά άλλα κόμματα έχουν συνεχή παρουσία για πολλά χρόνια και εκδίδουν ακόμη και βιβλία.
    Δεν γνωρίζω φυσικά τον βαθμό εμπλοκής των περισσοτέρων ατόμων στην παράταξη Κοινωνία. Ξέρω ότι αυτά που αναφέρω, χρειάζονται κάποιο ανθρώπινο δυναμικό και γνωρίζω ότι όλοι έχουν την εργασία και τις υποχρεώσεις τους. Αλλά πιστεύω ότι η παρουσία της Κοινωνίας πρέπει να γίνει περισσότερο δυναμική έστω και αν δεν λάβει μέρος σε κάποια από τις επόμενες εκλογές. Οπωσδήποτε θα πρέπει να σχεδιάσει κάποια στρατηγική ώστε να έχει μία πάγια, συνεχή και καυστική παρουσία στα τεκταινόμενα, όπως και κάποιο πάγιο εισόδημα για αυτό το σκοπό.

    Εύχομαι πραγματικά αυτό να είναι δυνατό ώστε να γίνει πραγματικότητα. Και εάν θέλει ο Θεός….:)
    Συγχαρητήρια για ότι έχετε κάνει έως τώρα ^_^
    Διόνυσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη!

    Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν και μας ψήφισαν.

    Πριν από λίγα χρόνια ξεκινήσαμε 11 άνθρωποι να εργαστούμε πάνω στο Όραμα για την επιστροφή της Πατρίδας μας στις ρίζες της και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις 34.000.

    Καθυστέρησα τον ευχαριστήριο χαιρετισμό μου αφενός μεν για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων και αφετέρου για να προηγηθεί η Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία περιγράφει λεπτομερώς το μελλοντικό πρόγραμμα της Παρατάξεώς μας.

    Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" σε καμία περίπτωση δεν θα παύσει να υπάρχει ως Παράταξη, αλλά μέρα με την ημέρα θα βαθαίνει η εργασία της διαφωτίσεως του λαού μας για την ιστορία και το πνεύμα της Ρωμηοσύνης με τη δημιουργία ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων κυβερνητικής.

    Ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει η Διακήρυξή μας για τη συμμετοχή της Παρατάξεώς μας σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

    Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    Μιχαήλ Ηλιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλύτερα που έκλεισε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    υποστηρίζω Δημήτρη Σωτηρόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απευθύνομαι στον "ετεροδημότη": Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει την άποψή του. Καλό είναι όμως πριν από το να σχηματίσει άποψη, να είναι ενήμερος και προσεκτικός. Επειδή η πολιτική αφορά στο μέλλον όλων μας και ειδικά στο μέλλον των παιδιών μας, δεν έχουμε δικαιολογίες για "οπαδικές" συμπεριφορές. Η ψήφος είναι πράξη ωριμότητας και όχι εκτόνωσης όπως στον αθλητισμό.

    Η παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" δε έκλεισε παρά τον πόθο πολλών. Όσον αφορά στην προτίμησή σας, καλύτερα πριν την επαναλάβετε να ενημερωθείτε από εδώ λίγο καλύτερα: http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/1191-anakoinosi-enimerosi-peri-tis-diagrafis-tou-k-dimitri-sotiropoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗ

    ΤΟ ΜΥΑΛΟ... ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ...ΚΑΙ ΟΟΟΧΙ Η ΠΟΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή