Αλήθεια είμαστε τόσο υπόδουλοι; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/03/2014

Αλήθεια είμαστε τόσο υπόδουλοι;

Αρχικά το άκουσα ως είδηση. Αργότερα διάβασα κάποια δημοσιεύματα σε κάποια Ελληνικά blogs των οποίων η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα, ομολογώ, με προβληματίζει και θεώρησα πως δεν άξιζε περαιτέρω προσοχής. 

Η εν λόγω είδηση αφορά στη συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU1 στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αλλά και το παρασκήνιο γύρω από αυτή. 

Αυτό που με προβλημάτισε είναι πως από αρκετά σοβαρή πηγή πληροφορήθηκα πως στην δοκιμαστική παρέλαση στο Τατόι τα αντιαεροπορικά παρέλασαν κανονικά -κάποιοι ισχυρίζονται πως κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες τις οποίες ομολογώ πως προσωπικά δεν έχω δει- ενώ αργότερα έλαβαν εντολή επιστροφής στην Κρήτη. Η εντολή μπορεί μεν να ήρθε από το Υπουργείο Αμύνης, εν τούτοις αποτελούσε εκτέλεση απόφασης που πάρθηκε εκτός των συνόρων μας.

Το θράσος του Έλληνα υπουργού Αμύνης ξεπέρασε κάθε όριο όταν στο τέλος της παρέλασης δήλωσε: «Σήμερα ζήσαμε συγκινητικές στιγμές. Τώρα που η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τα καλύτερα που έρχονται. Στείλαμε με αυτή την πράγματι μεγαλειώδη παρέλαση, που την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες Αθηναίων (σημ: παρά το γεγονός ότι τους εμποδίσατε όσο μπορούσατε και απαγορεύσατε την πρόσβαση στα περισσότερα σημεία λες και βρισκόμαστε σε καιρό απολυταρχικού καθεστώτος που προστατεύεται ο δυνάστης από το λαό κατά τις παρελάσεις επίδειξης ισχύος του καθεστώτος) αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα ένα μήνυμα ισχύος, μήνυμα ειρήνης. Μήνυμα προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας, αν χρειαστεί. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι η ασφάλειά μας αλλά και τα παιδιά μας. Στέλνουν μήνυμα αυτοπεποίθησης. Η Ελλάδα της κρίσης σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει, έρχεται η Ελλάδα της περηφάνιας, της αυτοπεποίθησης, της ισχύος». Ποια είναι, αλήθεια, αυτή η Ελλάδα κ. υπουργέ; Που είναι η ισχύς της; Εδώ δεν ορίζει καλά-καλά το ποιος θα παρελάσει, όχι πιο σοβαρά ζητήματα! Σε πόσο ανόητους πιστεύετε πως μιλάτε κ. υπουργέ; 

Αν αληθεύει το γεγονός, είμαστε υπόδουλοι και σκλαβωμένοι σε οικτρό βαθμό. Στο κάτω-κάτω ποιο είναι το πρόβλημα να δείξουμε πως διαθέτουμε Ρωσικό αμυντικό σύστημα; Ποιο είναι το πρόβλημά μας να πούμε προς τα έξω πως έχουμε δεσμούς με τη Ρωσία; Δεν το θέλουν τα αφεντικά μας, Η.Π.Α. και Ε.Ε. Μόνο αυτοί δεν θέλουν την οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία. Το λυπηρό είναι πως σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Πατρίδος μας έχει σκύψει δουλικά το κεφάλι και υπηρετεί πιστά τους τυράννους τόσο στην Γηραιά Ήπειρο, όσο και πέρα από τον Ατλαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου