Ο φασισμός στην Ε.Ε. καλά κρατεί! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/03/2014

Ο φασισμός στην Ε.Ε. καλά κρατεί!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει και πάλι το πόσο είναι ηθικά διεφθαρμένη, καθώς επίσης και το πόσο στερείται πολιτικής εξουσίας και δύναμης εκτός των κρατών-μελών της. Είναι αστείο το γεγονός ότι επιχειρεί να επιβάλλει στη Ρωσία κυρώσεις που φαντάζουν από παιδικές μέχρι γελοίες και από αστείες μέχρι επικίνδυνα φασιστικές. 

Αυτή τη στιγμή η Ε.Ε. διώκει και επιβάλλει "κυρώσεις" σε άλλους δώδεκα υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, ανάμεσά στους οποίος και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Βλάντιμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο Ρογκόζιν, σε βάρος του οποίου επέβαλαν κυρώσεις τη Δευτέρα και οι Η.Π.Α., αντιδρά με απάθεια και μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter έσπευσε να απαντήσει ότι «όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία».

Πέραν του Ρογκόζιν, στο στόχαστρο της Δύσης βρίσκονται οι πρόεδροι της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, και της Κάτω Βουλής, Σεργκέι Ναρίτσκιν, καθώς και η βουλευτής Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη λίστα της Ε.Ε. βρίσκονται, ακόμη, σύμβουλοι του προέδρου Πούτιν, όπως ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, ενώ τη γλίτωσε (γιατί άραγε;) ο Σεργκέι Ιβανόφ, προσωπάρχης της κυβέρνησης Πούτιν και πρώην υπουργός Άμυνας.

Στο κατάλογο και οι ανώτεροι αξιωματικοί του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Αλεξάντρ Νοσάτοφ και Βαλερί Κουλίκοφ, αμφότεροι στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και ο στρατηγός Ιγκόρ Τουρτσενιούκ, διοικητής των Ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Επίσης, ένας δημοσιογράφος, ο Ντμίτρι Κισέλεφ, παρουσιαστής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της Ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης και γνωστός για τις αντιαμερικανικές του και αντιομοφυλοφιλικές τοποθετήσεις του. Είναι δεδομένος ο πόλεμος που κάνει η Ε.Ε. στη Ρωσία και για τη στάση της στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, αποδεικνύοντας και πάλι το πόσο διεφθαρμένη είναι και ηθικά χαλαρή έως διεστραμμένη. Παρόλα αυτά τα Ελληνικά κόμματα ακόμα συνδιαλέγονται μαζί της και προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της.

Τέλος, στη "λίστα προς τιμωρία" της Ε.Ε. συμπεριλαμβάνονται δύο προσωπικότητες από την Κριμαία: ο Μιχαήλ Μαλίτσεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Αυτόνομης Δημοκρατίας και ο Βαλερί Μεντβέντεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Σεβαστούπολης.

Οι κυρώσεις προβλέπουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών τους πόρων στην Ένωση. Όσον αφορά στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, η Ε.Ε. θυμίζει το αμίμητο "δε σε παίζω" ή "δεν είμαστε πια φίλοι" των μικρών παιδιών, αλλά η δέσμευση των περιουσιακών τους πόρων στην Ευρώπη είναι φασιστική, παράνομη και ένα δείγμα του πόσο επικίνδυνα αντιδημοκρατική είναι η Ε.Ε.

Βασισμένο και εμπνευσμένο από ρεπορτάζ που διάβασα στην iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου