Κομματικοί υπάλληλοι, βαρίδια της Ελληνικής κοινωνίας!

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όπου όλος ο κόσμος στενάζει, τα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν την πελατειακή τακτική που εφαρμόζουν χρόνια τώρα, βυθίζοντας τον τόπο. Ακέραιη η ευθύνη τον κομματικών υπαλλήλων και των συμπολιτών μας που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για το γενικό και το αντικειμενικό σύνολο.

Σύμφωνα με την iefemerida, προνομιακή μεταχείριση για τα «δικά τους παιδιά» και συγκεκριμένα τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία, εξασφαλίζουν οι βουλευτές με τροπολογία-πρόκληση που κατέθεσαν στη Βουλή και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσαν 15 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία («υπέρ» τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, «παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και κατά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες), οι εν λόγω υπάλληλοι και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στο Δημόσιο, θα αξιολογούνται από τους φυσικούς προϊσταμένους τους, δηλαδή από τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων ή των κομμάτων.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κοινοβουλευτικές πηγές εξηγούσαν ότι η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη καθώς βάσει του μέτρου της διαθεσιμότητας οι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία για τους οποίους δεν προβλέπεται καμία διαδικασία αξιολόγησης, θα οδηγούνταν μοιραία σε απόλυση. Γι' αυτό σημείωναν και η τροπολογία «έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων και όλων των βουλευτών ασχέτως αν έχει υπογραφεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Σύμφωνα με τη ρύθμιση «η διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλει να περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης ανεξαρτήτως της υπηρεσιακής τους κατάστασης», συμπεριλαμβανομένων των  υπαλλήλων που έχουν διατεθεί και υπηρετούν μέσω αποσπάσεων σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται μάλιστα ότι «το σύνολο των ανωτέρω υπαλλήλων στερούνται εκθέσεων αξιολόγησης χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς έχει εντοπισθεί νομοθετικό κενό και μέχρι σήμερα δεν καθορίζεται από καμία διάταξη νόμου ο τρόπος ή η διαδικασία αξιολόγησής τους κάτι που είναι δίκαιο πλέον να προβλεφθεί». Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η «αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί». Προβλέπεται επίσης, πως οι εκθέσεις αξιολόγησης για τα έτη 2012, 2013 και εφεξής μπορούν να συνταχθούν και να κατατεθούν αρμοδίως εντός δυο μηνών από την ισχύ του παρόντος, η οποία μπορεί να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς κύκλους της ΝΔ, οι αξιολογητές δεν θα είναι οι  ίδιοι οι βουλευτές αλλά ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή ή ο διευθυντής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής, κάτι πάντως που δεν απαντά στις ενστάσεις επί της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η ρύθμιση πέρασε μια ημέρα πριν την εκπνοή της χρονικής προθεσμίας για την αξιολόγηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι βουλευτές βρήκαν και πάλι τον τρόπο να διασφαλίσουν τα «δικά τους παιδιά» καθώς είναι γνωστό τοις πάσι πώς έχουν βρεθεί στις συγκεκριμένες θέσεις οι εν λόγω υπάλληλοι.

Και ρωτάω: Γιατί οι εργαζόμενοι στα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Τα κόμματα λαμβάνουν γενναίες επιχορηγήσεις και μάλιστα όπως διαβάζουμε τους προκαταβάλλονται και αρκετά χρόνια πριν, χωρίς να επιστρέφονται στην περίπτωση που μειωθεί το ποσοστό τους!!!

Γιατί 1.500.000 άνεργοι να παρακολουθούν το θέατρο της προστασίας κομματικών υπαλλήλων εξίσου επιζήμιων για το κράτος με τα κόμματα που υπηρετούν; Γιατί, σε τελική ανάλυση, να βαρύνει την τσέπη μας ο μισθός ανθρώπων που θέλουμε να φύγουν από τη χώρα άμεσα; Η απάντηση είναι απλή: Οι συνειδητοί πολίτες έχουν από καιρό εγκαταλείψει την ενασχόληση με τα κοινά και έχουν απεμπολήσει μέχρι και το ύψιστο δικαίωμα της ψήφου. Έτσι την πολιτική σκηνή του τόπου "αλώνουν" κόμματα-μαριονέτες ξένων συμφερόντων και φτηνοί υπαλληλίσκοι τους που είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν και την ψυχή τους όπου να είναι, για ένα κομμάτι ψωμί!

Επιτέλους να μπει μια τελεία στα κόμματα της διαφθοράς που έλεγε και μια φίλη και συναγωνίστρια! Να φύγουν όλοι αυτοί από την Πατρίδα μας και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ! Ούτε σαν ιστορική ανάμνηση δεν τους θέλουμε στον τόπο μας! 

Γιατί και είναι η Πατρίδα μας και θα την πάρουμε ΠΙΣΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.