Δηλώσεις ... της πλάκας(;) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/09/2017

Δηλώσεις ... της πλάκας(;)

Η απίστευτη γκάφα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και προέδρου της ΝΔ, όπου ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ -που έχει αποκλειστεί από τις Ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις- «καλή Ευρωπαϊκή πορεία», έχει μία και μοναδική ερμηνεία και εξήγηση.

Ο γόνος της γνωστής καταστροφικής για την Ελλάδα οικογενείας με αυτή την αυθόρμητη και παντελώς άσκεφτη κίνησή του, μας θύμισε για ακόμα μια φορά πως όπως οι πολιτικάντηδες είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, με τα προβλήματα των πολιτών, με τις καθημερινές ανησυχίες των ανθρώπων, ενώ είναι παντελώς άσχετοι και αδιάφοροι ακόμα και για τα απλά ζητήματα.

Δυστυχώς οι νεοέλληνες έμαθαν να ζουν και να (χαμο)γελούν με τις κοροϊδίες των πολιτικάντηδων, είτε αυτές είναι σε σοβαρά θέματα ή σε ήσσονος σημασίας, όπως π.χ. ο αθλητισμός. Η βαθειά διαπλοκή μεγάλης μερίδος των πολιτών με το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο έχει αποθρασύνει τους πολιτικούς, που απροκάλυπτα πλέον εμπαίζουν και προκαλούν τον λαό. Θυμηθείτε την περίπτωση του Φίλη, που είχε το θράσος να εμφανιστεί εκτελώντας χρέη ... "ιεροψάλτη", μετά το χάος που είχε προξενήσει με το ζήτημα των Θρησκευτικών! Οι αθεόφοβοι και οι Θεομπαίχτες θα είχαν πρόβλημα να κοροϊδέψουν τους ανθρώπους; Όχι βέβαια!

Βέβαια, σε πολιτικό επίπεδο (και φυσικά όχι στην περίπτωση του ΠΑΟΚ) η ευχή του αρχηγού της ΝΔ είναι σωστή, αφού για την Χώρα μας είναι καλύτερο να μείνει μακρυά και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη.

Ωστόσο, αυτή η εξήγηση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πνεύμα του φανατικού υποστηρικτή της Ευρώπης και θιασώτη του δόγματος της "περισσότερης Ευρώπης". Ως γνήσιος διάδοχος του πατέρα του, που ψήφισε την Συνθήκη της υποδούλωσης της Ελλάδος στο Maastricht το 1992, εξακολουθεί να οραματίζεται τους εφιάλτες της "Ευρωπαϊκής δόξας". Η άστοχη δήλωσή του ήταν απλά μια επιβεβαίωση του πόσο εννοεί και τις λοιπές εξαγγελίες που έκανε μόλις στην ΔΕΘ!

Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η δήλωση είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για πράγματα που δεν γνωρίζει και μάλιστα με τόση επιπολαιότητα και απερισκεψία. Πολύ περισσότερο, όταν διεκδικεί την ψήφο του λαού και ισχυρίζεται πως τον εκπροσωπεί! Πώς εκπροσωπείς κάποιον που δεν το ξέρεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου