Ποιος είναι ο ψεύτης;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών, Γιάννης -με δύο "ν" γράφεται το όνομά του, είτε του αρέσει ή όχι- Βαρουφάκης, έδωσε στην δημοσιότητα τα γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα (SMS), που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της ... "διαπραγμάτευσης".

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, λίγο πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015, τότε που οι συνθήκες για την Χώρα μας δυσχέραιναν διαρκώς, ο Wolfgang Schäuble του παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του για μία περιορισμένης διάρκειας έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, κάτι που σαφώς ευνοούσε την Πατρίδα μας.

Ενώ βρίσκεται μέσα στην συνεδρίαση, ο Βαρουφάκης ενημερώνει σχετικά τον πρωθυπουργό και ακολουθεί ο εξής γραπτός ηλεκτρονικός διάλογος:

- Βαρουφάκης [16.21]: Ο Wolfgang έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
- Τσίπρας [16.22]: Δηλαδή;
- Βαρουφάκης [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out...
- Τσίπρας [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
- Βαρουφάκης [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
- Τσίπρας [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
- Βαρουφάκης [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση.

Ακολουθεί ένα χρονικό κενό, όπου δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε, και τα μηνύματα συνεχίζονται:

- Τσίπρας [17.50]: Είμαι περίεργος να μάθω τι έχει στο μυαλό του. Πες του και για την άλλη πρόταση να δούμε πώς τη βλέπει.
- Βαρουφάκης [17.51]: ΟΚ. Εχω το πράσινο φως να μιλήσω μαζί του εντελώς εμπιστευτικά για όλα αυτά τα θέματα;
- Τσίπρας [17.53]: Ναι, αλλά πρόσεχε να μην του δώσεις την εντύπωση πως συμφωνείς. Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει.
- Βαρουφάκης [17.53]: ΟΚ. Η γραμμή μας είναι: 1. Μιλάω μαζί του απλά για να διερευνήσω την πρότασή του χωρίς καμία δέσμευση. 2. Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε.

Ο Βαρουφάκης "φωνάζει" και προκαλεί τους πάντες να τολμήσουν και να συστήσουν ειδικό δικαστήριο. Είναι ώρα αυτό το αίτημα να γίνει λαϊκή απαίτηση.

Η Ελλάδα είχε σίγουρα πολύ καλύτερες επιλογές, από την υπογραφή της τρίτης δανειακής σύμβασης που ήδη υπέγραψε η "αριστερή" κυβέρνηση αγνοώντας την λαϊκή ετυμηγορία, αλλά κυρίως από αυτήν που έπεται και συρρικνώνει την εδαφική της κυριαρχία.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί από το 2010 ενέχονται για πράξεις εθνικής προδοσίας. Μαζί με τις κυβερνήσεις αυτές, όπως και αυτής του Σημίτη, επίσης ένοχος είναι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, που αποσιώπησε (και συνεχίζει να αποσιωπά) το έγκλημα κατά του Έθνους. Κάποια στιγμή οι ένοχοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη!

Για αρχή, προκαλούμε δημόσια τον πρωθυπουργό, είτε να επιβεβαιώσει τα όσα ισχυρίζεται ο Βαρουφάκης ή να τον στείλει στο δικαστήριο κατηγορώντας τον πως ψεύδεται! Αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να σιωπήσει ή να απαντήσει με κάποιο λαϊκίστικο ανακοινωθέν, εννοείται πως αποδέχεται ως αληθινή την αφήγηση του Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.