Άσχημες(;) εξελίξεις στην Κύπρο - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/07/2017

Άσχημες(;) εξελίξεις στην Κύπρο

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς η προκλητικότητα των Τούρκων δεν συναντά αντίσταση από τους Έλληνες(;) πολιτικούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Παρά την οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX 257/17), που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοινώνοντας την ζώνη ασφαλείας πεντακοσίων μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης "West Κapella" -που βρίσκεται στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ- και απαγορεύοντας ρητά την είσοδο για οποιονδήποτε λόγο στην ζώνη αυτή, οι Τούρκοι στέλνουν πλοία του στόλου τους στην περιοχή προφασιζόμενοι άσκηση.

Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε και την NAVTEX 258/17, όπου οι Κυπριακές Αρχές αναγγέλλουν την έναρξη ερευνητικών δραστηριοτήτων για διάστημα 3 μηνών στην περίμετρο 5 ναυτικών μιλίων από το σημείο 33 13.272N 031 59.684 E, όπου και θα τρυπήσει το "West Κapella" αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσδεσης και σταθεροποίησής του.

Η εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει την γεώτρηση για λογαριασμό της Γαλλοιταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI, αναμένεται να φθάσει στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, αύριο (12/7/2017).

Η Τουρκία, ωστόσο, ανακοίνωσε νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα σε περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνη που θα αρχίσει η διαδικασία για την γεώτρηση. Την ίδια ώρα, στην περιοχή βρίσκεται και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush.

Η προδοτική στάση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η ενδοτική στάση της κυβέρνησης στην Αθήνα, με μοναδική εξαίρεση την στάση του υπουργού των Εξωτερικών, μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις σε ακόμα ένα μείζον εθνικό θέμα, ελπίζοντας πως τελικά δεν θα οξυνθεί η κατάσταση και οι Τούρκοι θα αποσυρθούν, έστω και διαμαρτυρόμενοι. Φυσικά, δεν ελπίζουμε στους πολιτικάντηδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που είναι έτοιμοι να παραδώσουν την Μεγαλόνησο στις ορέξεις των βαρβάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου