Omertà - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/06/2017

Omertà

Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει και μαίνεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, με θέμα τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του προέδρου των ανεύθυνων Ελλήνων σχετικά με την υπόθεση του πλοίου "Noor 1", είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης από τα ιδιαίτερα σημαντικά θέματα της επικαιρότητος.

Η κυβέρνηση βρήκε ακόμα έναν τρόπο να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητος μακρυά από εκεί, που διακυβεύεται το μέλλον της Πατρίδος μας. Οι ανόητοι(;) -ενδεχομένως εσκεμμένοι- και απερίσκεπτοι χειρισμοί στις αξιώσεις των Αλβανών θα οδηγήσουν την Πατρίδα μας σε μία περιπέτεια, που η υπόθεση των Σκοπίων θα φαντάζει εύκολη!

Επιπρόσθετα, η τέταρτη και ακόμα πιο σκληρή δανειακή σύμβαση είναι ήδη υπ' όψιν των Ελλήνων(;) πολιτικάντηδων, που απλά κερδίζουν χρόνο πριν την αποκαλύψουν στον λαό. Μόνο που αυτήν την φορά εκτός από τις οικονομικές και νομοθετικές παραχωρήσεις, η Χώρα μας θα αναγκαστεί να αποδεχθεί και εδαφική συρρίκνωση.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του πλοίου; Κανείς δεν πρόκειται να μιλήσει και κανείς δεν θα αποκαλύψει την αλήθεια. Οι βολικοί -και καθόλου συγκυριακοί- θάνατοι όλων των μαρτύρων της υπόθεσης "φωνάζουν" πως ο ένοχος βρίσκεται ψηλά, έχει ισχυρές διασυνδέσεις και δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.

Πώς, άραγε, μπορεί να δικαστεί και να καταδικαστεί κάποιος, που διαπλέκεται με κάθε μορφής (πολιτική, δικαστική, εκκλησιαστική, δημοσιογραφική, κοκ) εξουσία;

Η Omertà, ή αλλιώς ο "νόμος της σιωπής", είναι εξίσου ισχυρός με τον νόμο της βαρύτητας. Κανείς δεν μπορεί να τον αψηφίσει χωρίς οδυνηρές συνέπειες για την ακεραιότητα ή και την ζωή του.

Όπως λέει και μια σοφή παροιμία του λαού της Napoli, «Chi è cieco, sordo e tace, vive cento anni in pace», δηλαδή, «όποιος είναι τυφλός, κουφός και μουγκός, ζει ειρηνικά εκατό χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου