Όταν η απεργία γίνεται ... έγκλημα!

Αυτή την στιγμή κανείς δεν εξετάζει το αν είναι δίκαια, ή όχι, τα αιτήματα των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η κατάσταση στην Πατρίδα μας είναι τραγική και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο εξαιτίας της αδιαλλαξίας τόσο της κυβέρνησης, όσο και των συνδικαλιστών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εδώ και τρεις ημέρες ανακοινώνει μεγαλύτερη αύξηση της ήδη τραγικά υψηλής θερμοκρασίας, αλλά ουδείς συγκινείται! Τα σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων σχηματίζουν λόφους, σε ορισμένα σημεία θυμίζουν έντονα χωματερή, αλλά οι συνδικαληστές (δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος) εκβιάζουν απαιτώντας την μονιμοποίησή τους και αδιαφορώντας για τις μολυσματικές ασθένειες, που απειλούν άμεσα τους κατοίκους κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδος.

Μα μήπως το ίδιο δεν κάνουν και οι καθηγητές (σχεδόν) κάθε χρόνο, όταν ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις λίγο πριν τις κρίσιμες τελικές εξετάσεις των μαθητών; Ή, ακόμα χειρότερα, οι αγρότες που την "νεκρή" περίοδο της δραστηριότητός τους εμποδίζουν άνευ λόγου και αιτίας την κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα;

Αυτή είναι η δημοκρατία; Η φασιστική επιβολή κάποιων -δήθεν- συνδικαληστών, που παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του απλού λαού; Τι χρωστάνε οι απλοί πολίτες, που απειλούνται με χολέρα από τα σκουπίδια που αποσυντίθενται κάτω από τις καυτές θερμοκρασίες του καύσωνα; Επειδή πρέπει να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά παιχνίδια των υποσχέσεων, που έδωσαν οι κυβερνώντες, για διορισμούς των "δικών τους παιδιών", πρέπει να νοσήσει βαρύτατα πολύς κόσμος που, εκτός των άλλων, στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει ούτε καν περιστασιακή εργασία;

Αν ήθελαν να πιέσουν την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μπορούσαν κάλλιστα να συνεχίσουν να συλλέγουν κανονικά τα απορρίμματα και να σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα οχήματα έξω από το Κοινοβούλιο, τα Δημαρχεία και τις κατοικίες των πολιτικών και των δημοτικών συμβούλων.

Αλλά, ποιος ονομάζει δημοκρατία το ότι κάθε καρεκλοκένταυρος καθηγητής έχει την δυνατότητα να φέρει σε αδιέξοδο τους μαθητές στην πιο κρίσιμη περίοδο της μαθητικής τους πορείας; Το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του είναι άδικο και άθλια δομημένο, εξυπηρετώντας ποταπά πολιτικά παιχνίδια με θύματα τους αθώους και ανυπεράσπιστους μαθητές!

Δυστυχώς, η δημοκρατία, η απεργία, τα εργατικά δικαιώματα και οι λοιπές ανούσιες-ανόητες διακηρύξεις, είναι το πρόσχημα και το κάλυμμα των φασιστικών ενεργειών του πολιτικού συστήματος, που καταδυναστεύει την Ελλάδα μας.

Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο. Πρέπει να μας το πει-γράψει κάποιος για να κρατήσουμε τα σκουπίδια μας στο σπίτι μας όσο διαρκεί αυτή η φρικτή κατάσταση; Δείχνει ενδιαφέρον προς το σύνολο, αλλά και την δική μας υγεία, το να συνεχίσουμε την ζωή μας σαν να μη συμβαίνει τίποτε;

Τελικά, μήπως όλοι έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στην μίζερη ζωή που ζούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.