Ο υπερθετικός βαθμός της φαιδρότητος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/11/2016

Ο υπερθετικός βαθμός της φαιδρότητος!

«Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, είχαμε κυβέρνηση υπό κατοχή. Αισθάνομαι υπουργός σε κυβέρνηση σε μια χώρα υπό κατοχή, όπως ακριβώς ήταν ο 'Αρης Βελουχιώτης αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή, όπως ήταν ο Σβώλος υπό κατοχή»... τάδε έφη όχι ο Ζαρατούστρα αλλά κάποιος που χρειάζεται επειγόντως ζουρλομανδύα.

Υπερφίαλος; Ανισόρροπος; Συνδυασμός και των δύο ή κάτι άλλο; Ό,τι κι αν ισχύει περιγράφει τον υφυπουργό που διαδέχεται τον ανεκδιήγητο και (ευτυχώς) αντικατασταθέντα υπουργό Παιδείας. Σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φαιδρότητος η Ελλάδα δύσκολα θα είχε αντίπαλο, ειδικά με τον πλουραλισμό των επιλογών που διαθέτει η πολιτική σκηνή του τόπου.

Νέος υφυπουργός Παιδείας, λοιπόν, είναι ο "διανοούμενος" ιδιόρρυθμος πολιτικάντης που αρέσκεται στις τηλεοπτικές αρχαιοπρεπείς βωμολοχίες και στις έντονες αντιπαραθέσεις, που δεν δίστασε να παρουσιαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σανδάλια(!) και να λάβει τον "λόγο" στο βήμα με αμφίεση τουρίστα, που με αλαζονεία αλλά και περιφρόνηση προς τους θεσμούς και τους ψηφοφόρους δήλωσε πριν τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου στον Real Fm 107.1 πως «Γιατί να ψηφίσει κάποιος τους ΑΝΕΛ σε αυτές τις εκλογές; Θα είμαι σύντομος: Ιδέα δεν έχω! Γιατί να ψηφίσει εμένα; Ιδέα δεν έχω επίσης!».

Ο ίδιος, σε ερώτηση που του είχε τεθεί σχετικά με το αν ήθελε να υπουργοποιηθεί, απάντησε με (ακούσια προφανώς) ειλικρίνεια πως «δεν έχω καμία ειδικότητα σε κανένα υπουργείο, οπότε δε κάνω για υπουργός. Το μόνο πόστο για το οποίο κάνω, γιατί δε χρειάζεται ειδικότητα, είναι η θέση του πρωθυπουργού. Μόνο για πρωθυπουργός κάνω γιατί δεν έχω καμία ειδικότητα σε τίποτα».

Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε την τυχοδιωκτική πολιτική(;) διαδρομή του νέου υφυπουργού, που κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο του και να εκλεγεί βουλευτής, αφού πρώτα έζησε την αποτυχία αρχικά στην συνεργασία του με το ΚΚΕ, κατόπιν στην προσπάθειά του με τον εκ διαμέτρου πολιτικά αντίθετο Παπαθεμελή, αλλά και στην τραγική προσωπική του επιλογή και το κομματίδιο που δημιούργησε με την επωνυμία "Πυρίκαυστος Ελλάδα". Η προσχώρησή του στους ανεύθυνους Έλληνες τον οδήγησε στα έδρανα του Κοινοβουλίου και από ό,τι φαίνεται στοχεύει ακόμα πιο ψηλά!

Κι εκεί που νομίζαμε πως έχουμε ζήσει τα χειρότερα, έρχεται η πραγματικότητα να μας διαψεύσει και να μας υπενθυμίσει πως πάντα θα υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο και πολύ πιο φαιδρό...

1 σχόλιο:

  1. Αισθάνομαι τήν ανάγκη νά απολογηθώ, όχι βέβαια γιά τήν διανόηση,ούτε γιά τίς εγωιστικές πολιτικοπατριδοκαπηλικές επιδιώξεις του Ζουράρη, αλλά γιά τά σανδάλια πού είναι ό,τι σοβαρότερο καί απλούστερο καί αθωότερο έχει νά επιδείξη αυτός ο μανιακά στερημένος σοβαρότητος, απλότητος καί αθωότητος άνθρωπος. Τούτο διότι η διανόση καί η συναφής μέ αυτή φιλοσοφία δέν είναι παρά παγιωμένη ιδεοληψία, η εγωιστική πατριδοκαπηλία κλασική έκφραση σχιζοφρενείας ενώ τά σανδάλια η προσγειωμένη εκδήλωση της υπερβάσεως του ετσιπρεπισμού. Είναι όντως εκπληκτικό πώς τά καταφέρνει νά φαίνεται τόσο διαφορετικός καί όμως νά είναι τόσο ίδιος μέ όλους τους ενδοκυνοβολευτικούς πολιτικούς.
    π. Αθανάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή