HDP, Τουρκία, ... Ελλάδα γιατί; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/11/2016

HDP, Τουρκία, ... Ελλάδα γιατί;

Ο Τούρκος σουλτάνος, ο "δημοκρατικά εκλεγμένος" κοινοβουλευτικός δικτάτορας της γειτονικής χώρας, Recep Tayyip Erdoğan, γνωρίζει πολύ καλά πως μάχεται για την ζωή του και συνεπώς είναι αποφασισμένος για όλα και, φυσικά, αδίστακτος.

Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής (4/11/2016) με την σύλληψη των δύο συμπροέδρων του αριστερού κόμματος Halkların Demokratik Partisi (HDP) -του Selahattin Demirtaş και της Figen Yüksekdağ Şenoğlu- και εννέα ακόμα βουλευτών του, εξαιτίας της αρνήσεώς τους να δώσουν κατάθεση για εγκλήματα που σχετίζονται με "τρομοκρατική προπαγάνδα", έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων (κυρίως) στον Δυτικό κόσμο.

Από την μία ο σουλτάνος δηλώνει πως «δεν με ενδιαφέρει αν με πουν δικτάτορα ή οτιδήποτε άλλο. Από το ένα αυτί θα μπει, από το άλλο θα βγει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς με αποκαλεί ο λαός μου» και από την άλλη οι δυτικοί του απαντούν, δια στόματος Jean-Claude Juncker, πως «έχω ανοσία στις απειλές των Τούρκων ηγετών. Αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τους όρους που συμφωνήθηκαν, δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος στο θέμα της visa και αν η συμφωνία καταρρεύσει θα είναι με υπαιτιότητα της Τουρκίας».

Η Ελλάδα αν είχε Έλληνες πολιτικούς και όχι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, θα έπρεπε -βάσει των ισχυουσών Ευρωπαϊκών Συνθηκών- να ασκήσει veto και να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με την Τουρκία μέχρι αυτή να παραιτηθεί από κάθε σημερινή και μελλοντική αξίωση επί των Ελληνικών εδαφών. Αντιθέτως, όλοι οι Έλληνες(;) πολιτικάντηδες έχουν σιγήσει απέναντι στην ιταμή προκλητικότητα των Τούρκων (και όχι μόνο) χωρίς να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση.

Σε ότι αφορά στα συλλαλητήρια του Σαββατοκύριακου που διανύουμε και στις ανούσιες πρωτοβουλίες των γνωστών ταραχοποιών του ΣΥΡΙΖΑ και της "ανταρσία", που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις στην Τουρκία, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι πως η υποκρισία και η προδοσία των υποκινητών αυτών των "διαδηλώσεων" δεν έχει όριο!

Σε μία χώρα που καθημερινά ο Έλληνας πολίτης κακοποιείται από το κράτος, κανείς δεν διαμαρτύρεται και κανείς δεν αντιδρά! Οι νεοέλληνες, ωστόσο, φάνηκε πως αντέδρασαν απέναντι στις συλλήψεις στελεχών ενός κόμματος, που στο κάτω-κάτω δεν είναι φιλικά προσκείμενο στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια δεν μας ενώνει τίποτε με τους συλληφθέντες! Μην ξεχνάμε πως οι Κούρδοι εγείρουν κι αυτοί αξιώσεις για Ελληνικά εδάφη και νησιά, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν το δικό τους κράτος.

Δεν κουραζόμαστε να επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη για αφύπνιση όλων των Ελλήνων. Δεν είναι αντίδραση η υποστήριξη ενός ξένου αριστερού κομματιδίου, που δεν διαφέρει σε τίποτε από τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα του δυτικού κόσμου. Όποιος ανατρέξει στην ιδεολογία τους θα δει τα τετριμμένα και ανούσια περί δικαιωμάτων των ανθρώπων, των ομοφυλοφίλων, του περιβάλλοντος, των μειονοτήτων, του φεμινισμού και όλες τις συναφείς υποκριτικές γελοιότητες της Δύσης, που δρουν ως μοχλός επιβολής της μίας και ενιαίας "παγκοσμιοποιημένης" πραγματικότητος.

Η Ελλάδα μας μετράει τόσες πληγές από την προδοτική στάση όλων αυτών που κατά καιρούς την κυβέρνησαν -με μόνη εξαίρεση τον ιδρυτή του Ελληνικού κράτους, τον Μαρτυρικό Κυβερνήτη Ιωάννη Α. Καποδίστρια- που δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους πειραματισμούς και πισωγυρίσματα. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε: Είτε επιστρέφουμε στις ρίζες μας και καρποφορούμε, ή, κόβουμε κάθε δεσμό με αυτές και το κράτος διαλύεται. Η σημερινή νόθα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου