Αιγαίο - Μακεδονία - Θράκη - Ήπειρος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/11/2016

Αιγαίο - Μακεδονία - Θράκη - Ήπειρος

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο και στα νησιά του, στην Μακεδονία μας, στην Θράκη και στην Ήπειρο είναι τα βασικά συστατικά της τέταρτης δανειακής σύμβασης, που εάν δεν λάβουμε έγκαιρα τα μέτρα μας, θα υπογράψουν οι προδότες του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Η Τουρκία πρέπει να παραχωρήσει τμήμα της για την δημιουργία του Κουρδικού κράτους και γι' αυτό οι Δυτικοί της έταξαν υποστήριξη στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Η Ελληνική(;) Πολιτεία έχει φροντίσει να δυσχεράνει στο έπακρο την ζωή των νησιωτών είτε με την δημιουργία των διαβόητων "hotspots" ή με την αβάσταχτη φορολόγηση και την κατάργηση των προνομίων, που εξισορροπούσαν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στα νησιά.

Οι Σκοπιανοί φιλοδοξούν να δώσουν "σάρκα και οστά" στον αιώνιο πόθο των Σέρβων και να δημιουργήσουν το Κράτος της Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το σχέδιο οι Δυτικοί θα είναι συμπαραστάτες μόνο εάν και εφ' όσον οι Σέρβοι αποκλειστούν και δεν συμπεριληφθούν στο υπό σύσταση κράτος, κάτι που φυσικά οι Σκοπιανοί επιδιώκουν μετά πάθους.

Η Θράκη εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας των μεθοδεύσεων της Τουρκίας μέσω του Προξενείου, που αποτελεί πρόβλημα και πληγή για την περιοχή. Ωστόσο η σημερινή (25/11/2016) επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή αποδεικνύει την σημασία αλλά και την αμεσότητα των γεωπολιτικών εξελίξεων που θα διαδραματιστούν στην περιοχή, όπως πολύ σωστά επισημαίνουν κάποια από τα τοπικά Μέσα Ενημερώσεως.

Αιτία αυτών των αλλαγών είναι ο αγωγός του φυσικού αερίου με την ονομασία Trans Adriatic Pipeline (TAP). Η γεωπολιτική του σημασία, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την ισχυρή πολιτική βούληση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για την κατασκευή "Νότιου Διαδρόμου" για το φυσικό αέριο, καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα που εμπλέκονται μέσω της χρηματοδότησης του έργου με δάνεια -που κυμαίνονται από 1 δις ευρώ μέχρι 2 δις- από την EIB (European Investment Bank - Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), την EBRD (European Bank for Reconstruction and Development - Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και την World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα), δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την σημασία που έχει για την Δύση ο TAP.

Ο TAP θα ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου (στα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία) όπου θα διασυνδεθεί με τον αγωγό του φυσικού αερίου της Ανατολίας (Trans-Anatolian - TANAP). Το χερσαίο τμήμα του TAP θα διασχίσει ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα –πρόκειται για το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού– και με κατεύθυνση από τα Ανατολικά προς τα Δυτικά μέσω της Αλβανίας θα καταλήξει στις ακτές της Αδριατικής. Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα ξεκινήσει κοντά στην Αλβανική πόλη Fier και θα διασχίσει την Αδριατική προκειμένου να συνδεθεί στο Ιταλικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου στη Νότια Ιταλία.

Η διαδρομή του TAP θα έχει μήκος 878 χλμ. (Ελλάδα 550 χλμ., Αλβανία 215 χλμ., Αδριατική Θάλασσα 105 χλμ., Ιταλία 8 χλμ.). Το μεγαλύτερο υψόμετρο από όπου θα περάσει ο TAP θα είναι τα 1.800 μέτρα στα Αλβανικά όρη, ενώ το βαθύτερο σημείο που θα υποδεχθεί το υποθαλάσσιο τμήμα θα είναι τα 820 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Είναι προφανές και αυτονόητο, λοιπόν, από που πηγάζει το θράσος των Αλβανών κατά το τελευταίο διάστημα, καθώς και οι παράλογες αξιώσεις που εγείρουν αμφισβητώντας τα εδάφη της Ελλάδος.

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και απαιτείται η προσοχή και η επαγρύπνηση όλων όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο και το μέλλον του. Οι προδότες πολιτικάντηδες ακολουθούν κατά γράμμα την agenda που τους επιβάλλει η Δύση. Αυτή την πολιτική ήρθε να υπενθυμίσει και να διευκρινίσει ο Hussein Obama με την επίσκεψή του στην Χώρα μας.

Οι νεοέλληνες τι θα κάνουν; Θα αφήσουν τους πάσης φύσεως προδότες ελεύθερους να εκτελέσουν τις ανίερες και ανθελληνικές εντολές τους και στην συνέχεια θα τους ξαναψηφίσουν; Αν ναι, δεν αξίζουν να λέγονται Έλληνες! Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να συρρικνωθεί, λόγω του ό,τι τα χώματά της είναι βαμμένα από το αίμα των Αγίων και των Μαρτύρων της Πίστεως του Χριστού και της Ελευθερίας της Πατρίδος. Μόνο για αυτούς αξίζει να πολεμήσει κανείς πια για την Ελλάδα!

Τα βλάσφημα πόδια που πατούν αυτά τα χώματα θα πρέπει ή να λυγίσουν ζητώντας συγχώρεση ή να φύγουν μίλια μακρυά και να μην πατούν τα Άγια χώματα της Ελλάδος!

1 σχόλιο:

  1. Χωρις Χριστο δε κανομε ουδεν.Αφου τον αρνηθηκαμε τι καλο περιμενομε;Μετανοια και μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή