Κυπριακό: Ευτυχώς (πάλι) μας φύλαξε η Παναγία! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/11/2016

Κυπριακό: Ευτυχώς (πάλι) μας φύλαξε η Παναγία!

Το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2016 έκλεισα απογοητευμένος τον υπολογιστή μη θέλοντας να δω την τελευταία πράξη του δράματος, που λεγόταν "συμφωνία στο Κυπριακό". Το μόνο που σκέφτηκα και έκανα εκείνη την ώρα ήταν να παρακαλέσω την Παναγία να μην αφήσει να υπογραφεί αυτή η συμφωνία και να μη μας εγκαταλείψει σαν Έθνος, παρότι δεν τον αξίζουμε.

Την επόμενη μέρα, 22/11/2016, έχοντας χάσει την συνέχεια της "διαπραγμάτευσης", διαπίστωσα με έκπληξη και χαρά πως τελικά η συμφωνία ναυάγησε και ευτυχώς ο Κύπριος πρόεδρος, παρά τις ψευδοδραματικές και "σπαραξικάρδιες" προσπάθειές του, δεν κατάφερε να "πουλήσει για ένα πιάτο φακή" την Μεγαλόνησο.

Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας, που ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της στον Ναό δεν επέτρεψε να επικυρωθεί μία κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία, παρά τις ανθελληνικές και προδοτικές προσπάθειες της Κυπριακής πλευράς.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ακολουθούσε τις προτροπές και τις υποδείξεις του ΟΗΕ, αφού στα πλαίσια της διακαναλικής ομιλίας του, που τελείωσε πριν από λίγο (23/11/2016 20:57), δήλωσε πως «στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, υιοθετώντας την εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών, προέβαλα πως θα ήμουν διατεθειμένος να αποδεχτώ την επιστροφή προσφύγων που θα εκυμαίνοντο σε αριθμούς μεταξύ των 78 χιλιάδων ως ελάχιστο και των 92 χιλιάδων ως μέγιστο».

Επιπλέον, δεν ντράπηκε καθόλου να υποβαθμίσει και πάλι τον ρόλο της ελεύθερης Κύπρου, ονομάζοντάς την "κοινότητα" και καθιστώντας την ισότιμη με το ψευδοκράτος των εισβολέων, ενώ δεν απέκρυψε πως προτεραιότητά του ήταν η βούληση των Ευρωπαίων και όχι το συμφέρον του Κυπριακού λαού: «Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως, προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση που θα γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, θα πρέπει όχι μόνο να τηρούνται τα συμφωνηθέντα αλλά και η λύση να ανταποκρίνεται πρωτίστως στις αρχές και τις αξίες του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου και να επιτρέπει τη συγκρότηση ενός βιώσιμου, λειτουργικού και σύγχρονου Ευρωπαϊκού κράτους».

Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί και να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η προσπάθεια, που έχουμε ήδη ξεκινήσει με σκοπό την επανένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μόλις επιτευχθεί αυτό θα είναι περιττή κάθε συζήτηση για τα κατεχόμενα, καθώς θα δρομολογηθούν διαφορετικές μεθοδεύσεις με βάση τις μέχρι σήμερα ισχύουσες διεθνείς Συνθήκες, που καταστρατηγούνται τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση των "άσπονδων" Φράγκων "φίλων" μας.

Το μόνο που χρειάζεται ο τόπος είναι Έλληνες κυβερνήτες! Τίποτε άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου