Το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) δεν σας ανήκει! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/11/2016

Το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) δεν σας ανήκει!

Ο Thomas Müller είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που ονομάζουμε υπερεκτιμημένος. Μέτριος ποδοσφαιριστής, απείθαρχος για Γερμανός, κακός επαγγελματίας και συχνά εκτός στόχων. Όλα αυτά τα ελλείμματα φροντίζει να καλύπτει κατά καιρούς είτε με τυχερά γκολ ή με "fantaisie" δηλώσεις, που ενίοτε προκαλούν τους αντιπάλους του.

Από τα "πυρά" του "άσφαιρου" επιθετικού -στο τελευταίο παιχνίδι ενάντια στο San Marino η εθνική Γερμανίας πέτυχε 8 γκολ, αλλά ο Müller δεν σημείωσε ούτε ένα από αυτά!- δεν ξέφυγε ούτε η εθνική ομάδα του San Marino, για την οποία δήλωσε απαξιωτικά: «Tο να παίζεις απέναντι σε εθνικές ομάδες όπως αυτή του San Marino δεν έχει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα στο να παίζεις τέτοια παιχνίδια».

Φυσικά οι άνθρωποι του San Marino δεν είναι δουλοπρεπείς και προδότες, σαν κάποιους νεοέλληνες, και δια στόματος -ή μάλλον δια πληκτρολογίου- του Διευθυντού Επικοινωνίας της Ομοσπονδίας τους, Alan Gasperoni, έδωσαν ένα καλό μάθημα στους απαράδεκτους Γερμανούς.

«Αγαπητέ Thomas Müller,

Έχεις δίκιο. Τα παιχνίδια σαν αυτό της Παρασκευής δεν είναι τίποτα. Για σένα. Από την άλλη, αγαπητέ Thomas, δεν χρειάζεται να έρχεσαι στο San Marino για το τίποτα σε ένα Σαββατοκύριακο, που χωρίς την Bundesliga, θα μπορούσες να το έχεις περάσει με τη γυναίκα σου στην πολυθρόνα της πολυτελούς βίλας σου ή θα μπορούσες να πάρεις μέρος σε events που διοργανώνουν οι χορηγοί σου για να βγάλεις χιλιάδες ευρώ. Σε πιστεύω, αλλά επίτρεψέ μου να σου δώσω 10 καλούς λόγους, για τους οποίους πιστεύω ότι το ματς San Marino - Γερμανία ήταν πολύ χρήσιμο και αν μπορείς σκέψου το και πες μου τι πιστεύεις:

1. Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι ακόμη και απέναντι σε μία αδύναμη ομάδα όπως η δική μας δεν μπορείς να σκοράρεις -και μη μου πεις ότι δεν νευρίασες όταν ο Simoncini σε σταμάτησε...

2. Μας βοήθησε να δείξουμε στους managers σας (και στους Beckenbauer και Rummenigge) ότι το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε αυτούς, αλλά σε όλους όσοι το αγαπάνε, μεταξύ των οποίων -είτε σου αρέσει, ή όχι- βρισκόμαστε κι ΕΜΕΙΣ.

3. Θύμισε σε εκατοντάδες δημοσιογράφους σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ακολουθούν τα όνειρά τους και όχι τους κανόνες σας.

4. Μας θύμισε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αλλάξετε ποτέ και πως η Ιστορία σας έχει διδάξει πως ο εκφοβισμός δεν εγγυάται πάντοτε την νίκη.

5. Έδειξε ότι 200 τύποι στο San Marino, που παίζουν για οποιονδήποτε λόγο, δίνουν πάντα το 100%. Ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα όλες οι θυσίες τους να μην ανταμειφθούν με ένα παιχνίδι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές.

6. Βοήθησε την Ομοσπονδία σας (όπως και τη δική μας) να συγκεντρώσει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τα οποία, εκτός από το να πληρώνει τα προβλήματα που δημιουργείς, μπορεί να χτίσει γήπεδα για τα παιδιά της χώρας σας, σχολεία και να κάνει τα γήπεδα πιο ασφαλή. Θα σας πω ένα μυστικό: Η Ομοσπονδία μας χτίζει ένα νέο γήπεδο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, το οποίο λέγεται Acquaviva. Θα μπορούσες να το χτίσεις σε έξι μήνες με τον μισθό σου, ενώ εμείς θα το κάνουμε με τα έσοδα ενός ενενηντάλεπτου αγώνα μαζί σας. Καθόλου άσχημα, ναι;

7. Βοήθησε μια χώρα, τόσο μεγάλη όσο το γήπεδό σας στο Μόναχο να γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο για έναν καλό λόγο, γιατί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι πάντα ένας καλός λόγος.

8. Βοήθησε τον φίλο σας τον Gnabry, να ξεκινήσει με την εθνική ομάδα και να βάλει τρία γκολ.

9. Έκανε μερικούς ανθρώπους στο San Marino χαρούμενους, επειδή θυμήθηκαν ότι έχουν μια κανονική εθνική ομάδα.

10. Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι παρότι φοράτε την καλύτερη φανέλα της Adidas, από κάτω είστε πάντα εκείνοι που φοράτε λευκές κάλτσες με τα σανδάλια.

Με αγάπη, ο Alan σας
».

Μια σπουδαία, χιουμοριστική αλλά και καυστική, άκρως ρεαλιστική απάντηση στην αλαζονεία των υπερφίαλων Γερμανών. Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι ισχυροί της γης πως την Ιστορία γράφουν οι λίγοι αλλά ξεχωριστοί και όχι οι φαινομενικά ισχυροί!

Και κάτι τελευταίο προς τους "άσπονδους" φίλους μας, τους Γερμανούς: Όσους μαύρους, αλλοεθνείς και αλλοδαπούς και να "Γερμανοποιήσετε" το dna του αλαζόνα δεν αλλάζει! Ούτε και η τιμωρία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου