UK: Τα Εβραϊκά lobbies αποφάσισαν! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

11/07/2016

UK: Τα Εβραϊκά lobbies αποφάσισαν!

Τελικά τα Εβραϊκά lobbies αποφάσισαν πως η εκλεκτή τους, Theresa Mary May, θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας. Χωρίς εκλογές, με συνοπτικές (εν πολλοίς αδιαφανείς) διαδικασίες και με την "βολική" παραίτηση της Andrea Jacqueline Leadsom, η May κάλεσε την Βρετανία να ενωθεί υπό την ηγεσία της. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε να ολοκληρώσει με επιτυχία την διαπραγμάτευση για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα "εκλεκτή" των Συντηρητικών δήλωσε πριν από λίγο πως «Αποτελεί τιμή για την ταπεινότητά μου η επιλογή από το Συντηρητικό κόμμα προκειμένου να αναλάβω την ηγεσία του.

Θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα στους άλλους υποψηφίους αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ θα ήθελα να συγχαρώ την Andrea Leadsom για την αξιοπρέπεια, που επέδειξε σήμερα.

Θα ήθελα επίσης να αποδώσω τα εύσημα στον David Cameron για την προσφορά του στην ηγεσία του κόμματος και της χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, η υποψηφιότητά μου βασίστηκε σε τρία πράγματα. Πρώτον, στην ανάγκη για μία αποδεδειγμένα ισχυρή ηγεσία, που θα μας οδηγήσει μέσα από δύσκολες και αβέβαιες οικονομικά και πολιτικά περιστάσεις, την ανάγκη, φυσικά, να διαπραγματευτεί την καλύτερη συμφωνία για την Βρετανία κατά την έξοδο από την Ε.Ε., και να σφυρηλατήσει ένα νέο ρόλο για μας
[τους Βρετανούς] στον κόσμο. BRexit σημαίνει BRexit και πρόκειται να την υλοποιήσουμε.

Δεύτερον, πρόκειται να ενώσουμε την χώρα μας, και, τρίτον, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό, νέο θετικό όραμα για το μέλλον της χώρας μας, ένα όραμα για μια χώρα, που δεν θα λειτουργεί για λίγους προνομιούχους, αλλά, που θα λειτουργεί για τον καθένα από εμάς. Επειδή πρόκειται να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο της ζωής τους. Έτσι είναι το πώς, από κοινού, θα χτίσουμε μια καλύτερη Βρετανία
».

Μία ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής των μελών των Συντηρητικών (γνωστή ανεπίσημα ως επιτροπή των 1922), Graham Stuart Brady, είχε ανακοινώσει την αλλαγή στην ηγεσία των Tories, λέγοντας πως η Theresa Mary May είναι η νέα αρχηγός των Συντηρητικών με "άμεση ισχύ".

Η μέχρι σήμερα (11/7/2016) υπουργός των Εσωτερικών της Βρετανίας αναμένεται να αντικαταστήσει τον David William Donald Cameron στο αξίωμα του πρωθυπουργού μεθαύριο Τετάρτη (13/7/2016), Προηγουμένως ο Cameron θα υποβάλει, όπως δήλωσε νωρίτερα, την παραίτησή του στο Buckingham Palace.

Επιτρέψτε μου να έχω πολλές αμφιβολίες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Βρετανία. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις δύο τελευταίες υποψήφιες για την ηγεσία όχι μόνο των Tories αλλά και του αριθμού 10 της Downing Street, το γεγονός και μόνο ότι τόλμησαν να συγκριθούν με την "Σιδηρά Κυρία" της Βρετανίας, την αείμνηστη Margaret Hilda Thatcher, λέει πολλά και σίγουρα όχι υπέρ τους.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι γενικότερες εξελίξεις από εδώ και στο εξής θα είναι δραματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου