Βρισκόμαστε στο στάδιο της λεηλασίας από τον καπιταλισμό - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/06/2016

Βρισκόμαστε στο στάδιο της λεηλασίας από τον καπιταλισμό

O Dr. Paul Craig Roberts κρούει για ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, που είναι το οδυνηρό επακόλουθο της οικονομικής πολιτικής της Δύσης. Στο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε προ ημερών, με τίτλο "Βρισκόμαστε στο στάδιο της λεηλασίας από τον καπιταλισμό" και υπότιτλο "Η πολιορκία της Γερμανίας στο ΔΝΤ", περιγράφει με λεπτομέρεια το σχέδιο των ισχυρών της Δύσης προκειμένου να "αλώσουν", κυριολεκτικά και μεταφορικά, όλους τους λαούς της γης. Σας το παρουσιάζω σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο με την υπενθύμιση πως οι επισημάνσεις είναι προσωπικές μου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τον συγγραφέα.

Έχοντας χρησιμοποιήσει με επιτυχία την Ε.Ε. προκειμένου να κατακτήσει τον Ελληνικό λαό, μετατρέποντας την Ελληνική "αριστερή" κυβέρνηση σε ένα πιόνι των Γερμανικών τραπεζών, η Γερμανία βρίσκει τώρα το ΔΝΤ ως εμπόδιο στο σχέδιό της να λεηλατήσει την Ελλάδα στα μουλωχτά.

Οι κανόνες του ΔΝΤ απαγορεύουν στο Ταμείο την χορήγηση δανείων σε χώρες, που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο. Το ΔΝΤ έχει συμπεράνει βάσει ανάλυσης και γεγονότων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει. Ως εκ τούτου, δεν είναι διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα τα χρήματα της αποπληρωμής των ιδιωτικών τραπεζών.

Το ΔΝΤ λέει ότι οι πιστωτές της Ελλάδος, πολλοί από τους οποίους δεν είναι πιστωτές αλλά απλά αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα σε μια φθηνή τιμή με την ελπίδα να επωφεληθούν, πρέπει να διαγράψουν ένα μέρος του Ελληνικού χρέους προκειμένου να μειώσουν το χρέος σε ένα ποσό, που η Ελληνική οικονομία μπορεί να αποπληρώσει.

Οι τράπεζες δεν θέλουν η Ελλάδα να είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της, επειδή σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την αδυναμία της προκειμένου να λεηλατήσουν τα περιουσιακά στοιχεία και τους πόρους της, καθώς και να αποσύρουν το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, που είχε τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Ο νεοφιλελευθερισμός προτίθεται να αποκαταστήσει την φεουδαρχία· λίγοι κλέφτες βαρώνοι και πολλοί δουλοπάροικοι: το Ένα τοις εκατό και το 99 τοις εκατό.

Η Γερμανία εκτιμά πως το ΔΝΤ, υποτίθεται, ότι θα δανείσει στην Ελλάδα τα χρήματα, που χρειάζονται προκειμένου να αποπληρώσει τις ιδιωτικές Γερμανικές τράπεζες. Στη συνέχεια το ΔΝΤ πρόκειται να αποπληρωθεί από τα αποταμιευμένα έσοδα, που θα προκύψουν αναγκάζοντας την Ελλάδα να μειώσει ή να καταργήσει τις συντάξεις γήρατος, να μειώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και την απασχόληση.

Δεδομένου ότι αυτά τα ποσά θα είναι ανεπαρκή, τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας, που επιβλήθηκαν, απαιτούν από την Ελλάδα να πουλήσει τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία της, όπως τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδατος και των λιμένων και τα προστατευόμενα Ελληνικά νησιά σε ξένους επενδυτές, κυρίως τις ίδιες τις τράπεζες ή σε μεγάλους πελάτες τους.

Μέχρι στιγμής, οι λεγόμενοι "πιστωτές" έχουν δεσμευθεί μόνο σε κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους, που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, και, που ξεκινάει σε 2 χρόνια. Μέχρι τότε το νεότερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού θα έχει μεταναστεύσει και θα έχει αντικατασταθεί από τους μετανάστες, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους της Washington στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική και που θα έχουν φορτώσει το μη χρηματοδοτούμενο σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας της Ελλάδος.


[ συνεχίζεται... ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου