Βρισκόμαστε στο στάδιο της λεηλασίας από τον καπιταλισμό (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/06/2016

Βρισκόμαστε στο στάδιο της λεηλασίας από τον καπιταλισμό (2)

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα καταστρέφεται από την Ε.Ε., που τόσο ανόητα εντάχθηκε και εμπιστεύθηκε. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει στην Πορτογαλία, ενώ είναι, επίσης, σε εξέλιξη στην Ισπανία και στην Ιταλία. Η λεηλασία έχει ήδη καταβροχθίσει την Ιρλανδία και την Λετονία (και μια σειρά από χώρες της Λατινικής Αμερικής), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Τα σημερινά
[σημ. ΜΒΒ: εννοεί της 25ης Μαΐου 2016] πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, που αναφέρουν πως έχει συναφθεί μια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να αποπληρωθεί, είναι ψευδή. Κανένας "πιστωτής" δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να διαγράψει έστω ένα cent του χρέους. Όλα αυτά, που έχουν παραχωρηθεί στο ΔΝΤ από τους λεγόμενους "πιστωτές" είναι απροσδιόριστες "δεσμεύσεις" μιας απροσδιόριστης μείωσης του χρέους, σε δύο χρόνια από τώρα.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια χαζομάρα, που παρέχει κάλυψη στο ΔΝΤ προκειμένου να υποκύψει στις πιέσεις και να παραβιάσει τους δικούς του κανόνες. Η κάλυψη επιτρέπει στο ΔΝΤ να λέει ότι μια (μελλοντική απροσδιόριστη) απαξίωση του χρέους θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει το υπόλοιπο και, ως εκ τούτου, το ΔΝΤ μπορεί να δανείσει στην Ελλάδα τα χρήματα για να πληρώσει τις ιδιωτικές τράπεζες.

Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ είναι αυτήν την στιγμή ακόμα ένα άνομο δυτικό όργανο, που το καταστατικό του δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το Σύνταγμα των ΗΠΑ ή τον λόγο της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Washington.

Τα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να αποκαλούν την λεηλασία της Ελλάδος ως "σχέδιο διάσωσης".

Το να αποκαλούν την λεηλασία μιας χώρας και του λαού της "σχέδιο διάσωσης" είναι μια Orwellική κατάσταση. Η πλύση εγκεφάλου έχει πετύχει σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί της λεηλατημένης Ελλάδος αποκαλούν τον οικονομικό ιμπεριαλισμό, που έχει υποστεί η Ελλάδα, ως "διάσωση".

Σε όλο τον δυτικό κόσμο μια ποικιλία μέτρων, τόσο εταιρικών όσο και κυβερνητικών, έχουν ως αποτέλεσμα την στασιμότητα της ανάπτυξης του εισοδήματος. Για να συνεχίσουν να έχουν κέρδη οι μεγάλες τράπεζες και οι παγκόσμιες επιχειρήσεις το έριξαν στην λεηλασία. Τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και οι δημόσιες υπηρεσίες -στις ΗΠΑ ακόμη και η TSA του εναέριου ελέγχου ασφαλείας- έχουν επιλεγεί για ιδιωτικοποίηση και χρεωκοπία κάτι που χρησιμοποιείται προκειμένου να ετοιμάσει ολόκληρες χώρες για να λεηλατηθούν και περιγράφονται με τόση ακρίβεια από τον John Perkins στο βιβλίο του "Confessions of an Economic Hit Man" (εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου).

Βρισκόμαστε στο στάδιο της λεηλασίας από τον καπιταλισμό. Το αποτέλεσμα θα είναι η ερήμωση.


[ αρχή άρθρου ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου