Η λαϊκή(;) κυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/05/2016

Η λαϊκή(;) κυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων

H "αριστερή" κυβέρνηση οχύρωσε σήμερα το πρωί (Σάββατο 7/5/2016) όλους τους δρόμους γύρω από το Μέγαρο του Μαξίμου, δίνοντας μάλιστα εντολή στην αστυνομία να κλείσει μέχρι και την είσοδο του Εθνικού Κήπου. Η "λαϊκή" κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις εξαιτίας των σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων, που πρόκειται να ψηφιστούν με την διαδικασία του "κατεπείγοντος" αυτό το Σαββατοκύριακο από το Ελληνικό(;) κοινοβούλιο.

Εκτός από το ασφαλιστικό, που κανονικά από εδώ και στο εξής πρέπει να ονομάζεται "ανασφαλές", μεγάλες θα είναι οι αλλαγές σε ότι αφορά στο αφορολόγητο όριο των εισοδημάτων των πολιτών αλλά και στον συντελεστή του ΦΠΑ, που σύμφωνα με την εκτίμηση της εφημερίδος "Καθημερινή" από την 1η Ιουλίου του 2016 θα αυξηθεί στο 24%.

«Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα έχει τον υψηλότερο συντελεστή στα τρόφιμα μετά την Ουγγαρία με 27%, που στα βασικά όμως τρόφιμα διατηρεί συντελεστές ΦΠΑ 5% και 18% και την Δανία, η οποία εφαρμόζει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 25%».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό «σημαίνει νέα επιβάρυνση για τα νοικοκυριά, η οποία μόνο μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα υπολογίζεται συνολικά σε 103 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η εκτίμηση αυτή έχει γίνει με την παραδοχή ότι δεν θα υπάρξει και αύξηση του μειωμένου συντελεστή, από το 13% στο 14%, καθώς αυτό θα σήμαινε πολύ μεγαλύτερη απώλεια για τα οικογενειακά εισοδήματα, δεδομένου ότι το 55% των τροφίμων και εν γένει ειδών παντοπωλείου επιβαρύνεται σήμερα με ΦΠΑ 13%».

Μία ακόμα "κόκκινη" γραμμή της κυβέρνησης έγινε ροζ (ελλείψει πολιτικού ανδρισμού) και αφορά στο αφορολόγητο όριο των Ελληνικών εισοδημάτων. Μέχρι στιγμής και με βάση τις μέχρι τώρα υποχωρήσεις(;) της συγκυβέρνησης το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου, που ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στα 9.090 ευρώ, από τα 9.545 ευρώ, που είναι σήμερα.

Ωστόσο, δημοσιεύματα από πηγές, που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις(;) θεωρούν δεδομένη την κατάθεση διορθωτικής τροπολογίας, που θα προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολογήτου για τους αγάμους και τους άτεκνους στα ​8.182 ευρώ.

Όσο για την λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση; Αυτή, μάλλον, υπάρχει μόνο στους φόβους της κυβέρνησης! Ο νεο-Έλληνας κοιμάται βαθειά οπότε, όπως λέει παραφρασμένα ο ποιητής, «περπάτα ελαφρά γιατί πατάς τα όνειρά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου