Η οικονομική εισβολή στην Ελλάδα (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

27/05/2016

Η οικονομική εισβολή στην Ελλάδα (2)

Βέβαια ξέρουμε ότι δεν μπορεί να το κάνετε. Γνωρίζουμε ότι όταν ακυρώσετε τις συντάξεις πρόκειται να συρρικνωθείτε. Γνωρίζουμε ότι το εργατικό δυναμικό σας είναι σε απεργία. Ξέρουμε ότι πρόκειται να μεταναστεύσουν.

Αλλά υπάρχει μια διέξοδος. Μπορείτε να πουλήσετε τα λιμάνια σας, την γη σας, τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας σας, τους σιδηροδρόμους σας, τα αεροδρόμιά σας, οτιδήποτε έχετε μπορείτε να το πωλήσετε στους Γερμανούς και στο τέλος αυτού του χρόνου δεν θα έχετε το παραμικρό. Το μόνο που ζητάμε είναι όλοι εσείς οι Έλληνες να βγείτε από την χώρα μας, τώρα που σας έχουμε στην κατοχή μας. Αυτό ακριβώς είναι που λέει το ΔΝΤ. Δεν είναι δημιουργικό, είναι απολύτως βάναυσο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες κατεβαίνουν σε απεργία.

PERIES: Λοιπόν τότε γιατί οι δανειστές, ενεργούν με τον τρόπο που ενεργούν;

HUDSON: Επειδή χρησιμοποιούν την χρηματοδότηση, ως τα νέα μέσα πολέμου. Υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι ένας στρατιωτικός πόλεμος πια. Τώρα χρησιμοποιούν την χρηματοδότηση αντί του πολέμου και χρησιμοποιούν την χρηματοδότηση για να πουν πως μπορούμε να αρπάξουμε την χώρα σας. Μπορούμε να σας πετάξουμε έξω από την εργασία σας. Μπορούμε να σας ελέγχουμε και δεν χρειάζεται να σας σκοτώσουμε, μπορούμε απλά να σας αναγκάσουμε να μεταναστεύσετε αρπάζοντας τις συντάξεις σας και όλα τα χρήματά σας. Γίνεται μια αρπαγή γης, ακριβώς σαν να ήταν μια εισβολή, για να αρπάξει τα λιμάνια της Ελλάδος, για να αρπάξει τους σιδηροδρόμους της Ελλάδος, και να αρπάξει οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι πόλεμος.

PERIES: Τώρα ο διεθνής Τύπος έχει ενημερώσει σχετικά με την συνεδρίαση της Δευτέρας με τους υπουργούς Οικονομικών, σαν να ήταν μια επιτυχία και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών βγήκαν από αυτό με χαμόγελα, γιατί;

HUDSON: Επειδή ξεπούλησαν. Επειδή, υποτίθεται, το να χαμογελάει κανείς μπροστά στην κάμερα, είναι ευγενικό. Υποτίθεται ότι χαμογελάς σαν να έχεις κατά κάποιον τρόπο υπερασπιστεί την εκλογική σου περιφέρεια. Ο Οbama χαμογελά πάντα κάθε φορά που κάνει ακόμα ένα ξεπούλημα στην Wall Street. Αλλά το χαμόγελο δεν αντικατοπτρίζει κάτι που είναι καλό για τους πολλούς ανθρώπους και οι πολλοί άνθρωποι προφανώς το γνωρίζουν αυτό, όπως μπορείτε να δείτε από την πολιτική τους αντίδραση.

PERIES: Και αυτοί επιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις και στις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, που τώρα πρέπει να καταπιούν, οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό πραγματικά για τους ανθρώπους;

HUDSON: Αυτό σημαίνει, το αντίθετο από αυτό που συνήθως σήμαιναν οι μεταρρυθμίσεις. Για τα τελευταία 100 χρόνια, το σύνολο του μεταρρυθμιστικού κινήματος σήμαινε ότι δίνεις περισσότερη εξουσία στην κυβέρνηση. Δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη. Μεταρρύθμιση συνήθιζε να εννοείται το να κάνεις δίκαιη την οικονομία. Αλλά σήμερα είμαστε σε έναν κόσμο τύπου Orwell διπρόσωπο και αμφιλεγόμενο, όπου το μεταρρυθμίζουμε σημαίνει αφανίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η Ελλάδα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αφανίζοντας τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος, αφανίζοντας τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αφανίζεις όλες τις μεταρρυθμίσεις προφανώς. Είναι μια επαναφορά σε ό, τι θα μπορούσατε να αποκαλέσετε neofeudalism. Είναι το αντίθετο του κινήματος της μεταρρύθμισης. Έτσι, παρότι οι εφημερίδες χρησιμοποιούν την λέξη μεταρρύθμιση, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου