Η Σφαγή της Χίου δεν τελείωσε… (4) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/03/2016

Η Σφαγή της Χίου δεν τελείωσε… (4)

Είναι πολλά αυτά, που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς από το συγκεκριμένο βιβλίο, όπου φαίνεται καθαρά η βιαιότητα των Τούρκων αλλά και η προδοσία των Ελλήνων για τα χρήματα! Είναι ανατριχιαστική η διήγηση του πως ο Τούρκος απέδωσε δικαιοσύνη σκοτώνοντας τον Έλληνα προδότη, που επιχείρησε να πουλήσει την κουμπάρα του. Είναι εντελώς ελεεινή και αχαρακτήριστη η στάση των Σαμιωτών, που απαιτούσαν χρήματα προκειμένου να σώσουν τους συμπολίτες τους από την σφαγή, όπως και η στάση όλων όσοι προσπαθούσαν να σώσουν τους εαυτούς τους αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους. Είναι, ωστόσο, συγκινητική η ψυχή της γυναίκας, που ενώ είχε μόλις γεννήσει, εκτός από το μωρό της και μια αλλαξιά ρούχα, πήρε μαζί της το Ευαγγέλιο δείχνοντας το που είχε εναποθέσει την ελπίδα της.

Σήμερα τα νησιά μας κινδυνεύουν να ξαναζήσουν αυτήν την φρίκη. Οι μετανάστες είναι τρεις, τέσσερις και κάποιες στιγμές και πέντε φορές περισσότεροι από τους κατοίκους και αυτό κάνει την ζωή τους πολύ δύσκολη. Η πολιτεία όχι απλώς αποστρέφει την προσοχή της από το πρόβλημα, αλλά το μεγαλώνει με το να απαγορεύει την μεταβίβαση των αλλοδαπών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Η πολιτεία, αναμφίβολα, έχει αποφασίσει να πουλήσει φθηνά το Αιγαίο, όπως έκανε προ ετών με την Κύπρο μας.

Ο φετινός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η συνειρμική ανάμνηση της επαναστάσεως των Πατέρων μας θα πρέπει να είναι αρχή μετανοίας για όλους μας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως, είτε αδιαφορώντας, ή, συμμετέχοντας με την ψήφο μας, είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα κατά του Έθνους.

Οφείλουμε να γονατίσουμε και να ζητήσουμε συγχώρεση, τόσο από τον Θεό Πατέρα μας, όσο και από όλους όσοι θυσιάστηκαν υπέρ της Πίστεως του Χριστού και της Πατρίδος την ελευθερία, με προεξάρχοντα τον Μαρτυρικό Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Α. Καποδίστρια.

________________________
Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ενοριακή Ευλογία» του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου