Η συγκυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν "αγώνα δρόμου" προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσταγές της Δύσης, που απαιτεί να μετατραπεί η χώρα μας σε τόπο περισυλλογής και διαμονής των πάσης φύσεως μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων.
Μία από τις πολλές επιδιώξεις της συγκυβέρνησης είναι το ανθελληνικό και προδοτικό σχέδιο της δημιουργίας κέντρων υποδοχής (hot spots) στα νησιά της πατρίδος μας, αρχής γενομένης από την Σάμο, την Λέσβο, την Χίο, την Κω και την Λέρο. Όπως είναι φυσικό, το σχέδιο συναντάει πολλές αντιδράσεις από τους νησιώτες. Ιδιαίτερα στην Κω ο υπουργός Αμύνης χρειάστηκε χθες (3 Φεβρουαρίου 2016) να φυγαδευτεί με ελικόπτερο προκειμένου να γλιτώσει από την δίκαιη οργή των κατοίκων.
Η φασιστική τακτική της επίταξης του οικήματος, που θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δείχνει το πόσο αδίστακτοι είναι οι προδότες του εθνικού συμφέροντος. «Μίλησα με τον Δήμαρχο, είναι για μια περιοχή 40 στρεμμάτων η οποία ανήκει κατά 50% στην Εκκλησία και κατά 50% σε δύο ιδιοκτήτες, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών συμφωνεί. Πριν από λίγη ώρα με ειδοποίησαν ότι αυτός που συμφωνεί θα αρχίσει να διαφωνεί. Εδώ, όμως, δεν υπάρχει χρόνος να έχουμε την πολυτέλεια αυτή. Εμείς θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις τοπικές ανάγκες. Αφού το ζήτησε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, θα προχωρήσουμε σε επίταξη της περιοχής αυτής και στη δημιουργία του στρατοπέδου» δήλωσε ο υπουργός Αμύνης χωρίς ίχνος ντροπής.
Με ποιο δικαίωμα και με ποιο πρόσχημα η συγκυβέρνηση προχωράει σε μία μέθοδο που χρησιμοποιείται μόνο σε καιρό πολέμου; Το Σύνταγμα της Ελλάδος, στο άρθρο 22, παράγραφος 4, είναι πολύ συγκεκριμένο σε ότι αφορά στην πρακτική της επίταξης τόσο σε ότι αφορά στην υποχρεωτική εργασία, όσο και στην ιδιωτική περιουσία: «Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών».
Το κυριότερο, όμως, ερώτημα είναι το εξής: Το κράτος, που επί της ουσίας διέγραψε την Εκκλησία από την καθημερινότητά του, με ποιο δικαίωμα επιτάσσει και χρησιμοποιεί την περιουσία της; Τι κράτος έχει γίνει τελικά η Ελλάδα; Οι πιο στυγνές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής στην δεκαετία του '70 και του '80 σίγουρα ήσαν πολύ πιο κοντά στην δημοκρατία από ότι είναι η σημερινή συγκυβέρνηση της Ελλάδος.
Ο υπουργός φοβούμενος τους κατοίκους προσπάθησε σήμερα (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016) να αλλάξει τον τόπο δημιουργίας του στρατοπέδου επιλέγοντας τον χώρο που βρίσκεται πίσω από τον Ιππικό Όμιλο. Οι κάτοικοι, ωστόσο, έσκαψαν το κτήμα με σκοπό να το πλημμυρίσουν προκειμένου να αποτρέψουν και αυτό το σχέδιο των φασιστών κυβερνώντων.
Η Επιτροπή πολιτών Κω καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ολόκληρο το νησί, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 μπροστά στο Δημαρχείο. Οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να δηλώσουν όλοι, ανεξαιρέτως, το παρόν. Οι υπόλοιποι σε ολόκληρη την Ελλάδα οφείλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα τους ενάντια στο πολιτικό σύστημα των κοτζαμπάσηδων, που καταδυναστεύει την χώρα. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στον Ευρωπαϊκό φασισμό!
Πιστεύω ότι θα σταθούν για την επίταξη δημοκρατικά!! στις δύο τελευταίες παραγράφους: ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με……
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα κι αν το δεχθώ ως πρόφαση, το Σύνταγμα δεν προβλέπει την επίταξη περιουσίας ή υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτης χώρας ή της Ε.Ε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμίζω πως τα hot spots δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα της Ελληνικής κυβερνήσεως αλλά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Frontex.