Τρεις Ιεράρχες και Ελληνική παιδεία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/01/2016

Τρεις Ιεράρχες και Ελληνική παιδεία

Η Ελλάδα είναι μία Ορθόδοξη χώρα, είτε αυτό αρέσει στην πλειοψηφία του Ελληνικού κοινοβουλίου ή όχι. Η Ελλάδα, επιπλέον, είναι από τα πανάρχαια (όχι απλώς από τα αρχαία) χρόνια μία χώρα, που οι κάτοικοί της είχαν πάντοτε αναφορά στον Θεό, καθώς ήσαν ανέκαθεν βαθειά θρησκευόμενοι.

Στην νεο-θολο-κουλτουριάρικη Ελλάδα των νόθων απογόνων των λατίνων, παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο του δήθεν εκμοντερνισμού, που δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή αιώνες πίσω, στον καιρό του Λωτ.

Σήμερα, εορτή των Τριών Ιεραρχών, η Ελλάδα έχει εθνική εορτή γιατί γιορτάζουν οι προστάτες της Παιδείας του Έθνους. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, είναι οι μεγαλύτεροι παιδαγωγοί που θα μπορούσε να έχει ένα Έθνος. Στην Ελλάδα του "δήθεν", όμως, ντρεπόμαστε γι' αυτό. Δεν μιλάμε για την γιορτή αυτή μήπως και "στενοχωρήσουμε" τους "αδελφούς" μας τους μουσουλμάνους ή τους εταίρους μας στην Δύση.

Ως βαριά και ανελέητα φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας απαιτώ στο εξής οι καθηγητές και οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των βο(υ)λευτών και του επιτελείου τους, που δηλώνουν άθεοι να εργάζονται τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, της Παναγίας, των τριών Ιεραρχών και να μην έχουν αργία. Τι γιορτάζει ένας άθεος το Πάσχα; Την Ανάσταση ποίου; Να δουλεύει λοιπόν! Δεν τον πληρώνουμε για να μας καπελώνει τις φασιστικές απόψεις περί αθεΐας σε ένα κράτος, που από της συστάσεώς του είναι βαθύτατα θρησκευόμενο.

Ως εδώ με την υποκρισία και τα μισόλογα. Εδώ είναι η Ελλάδα και δεν κρατάμε κανέναν "Ευρωπαίο" και "φιλο-Ευρωπαίο" με το ζόρι! Τα σύνορα είναι ανοιχτά και όσο ισχύει η συνθήκη του Schengen μπορεί όποιος δεν του αρέσει να απαλλαγεί από την πατρίδα μας και τις παραδόσεις της. Ωστόσο, κανείς δεν πρόκειται να αλλάξει αυτόν τον τόπο και μάλιστα να τον μετατρέψει σε κάτι που δεν υπήρξε ποτέ, δηλαδή σε ένα άθρησκο άντρο ανωμαλίας και διαφθοράς.

Το παρόν είναι άκρως πολιτικό κείμενο! Στην Ελλάδα η πολιτική, δηλαδή η καθημερινότητα των πολιτών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ορθόδοξο Πίστη μας. Όποιος δεν το γνωρίζει χρειάζεται ταχύρυθμα μαθήματα Ελληνικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου