Κάποια κράτη είναι πιο ισότιμα από τα άλλα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/01/2016

Κάποια κράτη είναι πιο ισότιμα από τα άλλα

Χθεσινό (22/1/2016) άρθρο των Financial Times με τίτλο «EU considers ringfencing Greece to stop flow of migrants» (Η Ε.Ε. θεωρεί πως η περίφραξη της Ελλάδος θα σταματήσει την ροή των μεταναστών) αναφέρεται στην στάση, που κρατούν οι διοικούντες την Ε.Ε. και ιδιαίτερα οι Γερμανοί, όπου στο μεταναστευτικό ζήτημα προτίθενται να βοηθήσουν μία χώρα εκτός Ε.Ε. (Σκόπια), σε βάρος μίας άλλης που ανήκει στην Ε.Ε. (Ελλάδα).

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο για να σταματήσουν τη ροή προσφύγων μπλοκάροντας το πέρασμα στα Σκόπια, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες της Αθήνας πως δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση να βοηθηθούν τα Σκόπια, μια χώρα που δεν ανήκει στην Ε.Ε. Αυτό πρακτικά απομονώνει την Ελλάδα, που είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε., ενώ, επιπλέον, είναι οικονομικά αδύναμη και ήδη κατακλυσμένη από μετανάστες.

Η κίνηση να "περιφραχτεί" η Ελλάδα γίνεται καθώς πληθαίνουν οι φόβοι στην Ε.Ε. πως η συμφωνία με την Τουρκία, να μπλοκάρει την ροή μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη με αντάλλαγμα 3 δις ευρώ βοήθειας, απέτυχε να περιορίσει τη ροή μεταναστών».

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα, αυτό το σχέδιο συζητήθηκε την Τετάρτη (20/1/2016) από πρέσβεις που βρίσκονται στην Ε.Ε., μετά από την επιστολή που απέστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Miroslav Cerar προς τους εταίρους, όπου κάνει έκκληση για «άμεση βοήθεια» στα Σκόπια «προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να περάσουν τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα».

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ομάδα αξιωματικών στην περιοχή αυτή την εβδομάδα με σκοπό να εκτιμήσει το προσωπικό και τον εξοπλισμό, που χρειάζονται τα Σκόπια προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχο στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο Mujtaba Rahman, αναλυτής κινδύνων στο Eurasia Group, δήλωσε με σημασία: «Η πίεση ασκείται προκειμένου να χτιστεί ένα δαχτυλίδι-φράχτης στην Ελλάδα προκειμένου να κρατήσει τους πρόσφυγες εκεί, επειδή όλες οι άλλες μεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. έχουν αποτύχει. Με την κίνηση αυτή η Ευρώπη ουσιαστικά σπρώχνει βίαια την Ελλάδα εκτός της Συνθήκης του Schengen».

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των φιλο-ευρωπαϊστών πολιτικάντηδων και των υποστηρικτών ψηφοφόρων τους. Σε αυτήν την Ευρώπη θέλει να εντάσσεται το σάπιο πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας. Αυτή είναι η «περισσότερη Ευρώπη» που ζητούσε μετά πάθους ο πρώην πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η Ευρώπη των "ισότιμων μελών" που δεν διστάζει να μετατρέψει σε "χωματερή" προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών ένα ασθενές "ισότιμο" κράτος-μέλος, επειδή έτσι εξυπηρετούνται οι ισχυροί "ισότιμοι".

Όπως σοφά έγραψε το 1945 στο περίφημο έργο του "Animal farm" (η φάρμα των ζώων) ο Eric Arthur Blair, γνωστός με το συγγραφικό του ψευδώνυμο George Orwel, «All animals are equal, but some animals are more equal than others» (Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου