Για γέλια ή για κλάματα; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

30/09/2015

Για γέλια ή για κλάματα;

Πιστεύω πως στον πλανήτη θα είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν είδαν την τραγική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο "σπίτι" του χρηματοδότη του. Το σκηνικό στήθηκε περίτεχνα από την γνωστή κυρία που πριν από περίπου μία δεκαετία θέλησε να κάνει μια παγκόσμια λαμπερή φιέστα, με αποτέλεσμα ένα έθνος ολόκληρο να πληρώνει ακόμα τους εθνικά αποτυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Οικοδεσπότης ήταν ο κατά κοινή ομολογία φαιδρότερος πρόεδρος των Η.Π.Α. τα τελευταία χρόνια, William Jefferson Blythe III Clinton, υπεύθυνος για την σφαγή των Σέρβων στο τέλος της δεκαετίας του '90. Οι ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό ήσαν από πριν γνωστές (δείτε προσεκτικά τον παχύ φάκελλο που κρατάει ο πρωθυπουργός) και ολόκληρο το σκηνικό άριστα στημένο από τους χρηματοδότες της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρά την άγνοια της Αγγλικής γλώσσας, αποφάσισε να παρουσιαστεί ως ο άνετος και λαοπλάνος πολιτικάντης που "σαγήνευσε" τους Έλληνες ψηφοφόρους ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου (πολλά "θα" και μόνο ζημιά για τον τόπο), με αποτέλεσμα την τραγική εμφάνιση που χάρισε στιγμές άφθονου γέλιου σε ολόκληρο τον πλανήτη και πολλά δάκρυα και απελπισία στους Έλληνες.


Τι να υποθέσει κανείς; Πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αγνοεί την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα ή ότι δεν κατάλαβε την ερώτηση; Ότι δεν ήξερε πως να προσελκύσει τους επενδυτές ή ότι είχε χάσει την σελίδα από το "σκονάκι" της συνέντευξης και αδυνατούσε να απαντήσει; Όποια κι αν είναι η απάντηση, είναι τραγική! Δείτε στην αρχή του video πόσο αμήχανα ψάχνει να βρει το που είναι οι απαντήσεις του και κυρίως ποιο ήταν το ερώτημα που του τέθηκε! Φαίνεται πως στον πρωθυπουργό δεν είχε γίνει μάθημα, το πάθημά του στο CNN και η περιβόητη ατάκα του για την ... madam Merkel!


Αλήθεια μήπως αυτός είναι ο λόγος που τελικά υπόγραψε μια τόσο φρικτή δανειακή σύμβαση; Μήπως, εκτός των άλλων, η άγνοιά του, όχι μόνο στα Αγγλικά, στοίχισε τόσο ακριβά στην Ελλάδα; Ποιος, όμως, όρισε τους Έλληνες χρηματοδότες του πρωθυπουργού στα μαθήματα πολιτικής επιστήμης και ξένων γλωσσών;

Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ντροπιάστηκε ένα έθνος ολόκληρο! Ο λόγος είναι απλός: Αυτός ο άνθρωπος συγκέντρωσε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την πλειοψηφία στην προτίμηση των πολιτών. Σε αυτόν τον άνθρωπο και στην πολιτική πρακτική που αντιπροσωπεύει οι Έλληνες στήριξαν τις ελπίδες τους! Η συνέχεια, κάθε άλλο παρά αισιόδοξη μπορεί να είναι.

Πρέπει σύντομα να αφυπνισθούμε όλοι και να καταλάβουμε πως αυτοί που διαχειρίζονται τον τόπο μας θεωρούν δεδομένους, ότι κι αν πράξουν αυτοί. Θεωρούν πως οι Έλληνες ότι και να δούμε, ότι και να υποστούμε, θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε ένα σάπιο, φαιδρό και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να τους αποδείξουμε πως κάνουν λάθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου