Επάγγελμα: Μαριονέτα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/09/2015

Επάγγελμα: Μαριονέτα!

Προφανώς οι περισσότεροι τους γνωρίζετε, αλλά θα ήθελα να προσέξετε τα βιογραφικά των πολιτικών αρχηγών του σημερινού Ελληνικού κοινοβουλίου. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική σταδιοδρομία που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα! Έχει ενδιαφέρον!

Αλέξης Τσίπρας: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην πολεοδομία και τη χωροταξία, καθώς το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πολυτεχνείου.
Με επαγγελματικές καταβολές στο χώρο των κατασκευών, καθώς ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης μεγάλης τεχνικής εταιρείας, αποφάσισε το 2006 να μπει κι εκείνος στο χώρο. Συνέστησε Ομόρρυθμη Τεχνική Εταιρεία με τον ξάδερφό του Γιώργο Τσίπρα, από την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε λίγο αργότερα.
Σημειώνεται ότι από την εταιρεία αποχώρησε στη συνέχεια και ο πρώην συνέταιρός του, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβε θέση γενικού γραμματέα στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιφορτίστηκε πρόσφατα με καθήκοντα μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικά έχει καταλάβει πολλά και σημαντικά πόστα στη διάρκεια της μακρόβιας πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του βήματα εκτός πολιτικής, ο κύριος Μεϊμαράκης αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών. Πήρε επίσης πτυχίο από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου και πραγματοποίησε διατριβή στα εκλογικά συστήματα χωρίς να αναφέρεται πάντως εάν έχει ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εντάχθηκε από μικρή ηλικία στα πολιτικά πράγματα της χώρας ως μέλος της ΚΝΕ. Παρά το γεγονός ότι σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα βιογραφικά του στοιχεία δεν αναφέρεται ότι ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο επάγγελμα καθότι όπως φαίνεται τον απορρόφησε η πολιτική του σταδιοδρομία και η συμμετοχή του στην αντιδικτατορική δράση.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής εντάχθηκε στην ακροδεξιά οργάνωση «4η Αυγούστου» του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μαθητικά του χρόνια, ενώ στην ίδια οργάνωση δραστηριοποιήθηκε και ως φοιτητής στο Μαθηματικό Αθηνών. Σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία δεν εμφανίζεται να έχει ασχοληθεί με κάποιο επάγγελμα σχετικό με τις σπουδές του ή άλλον τομέα.

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο ανηψιός της Δάφνης Σημίτη (του γνωστού πρωθυπουργού), εργάστηκε ως δημοσιογράφος επί 30 χρόνια, από το 1984 έως και τις αρχές του 2014, οπότε και ανακοίνωσε την ίδρυση του Ποταμιού εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις που απέκτησε ως δημοσιογράφος, αλλά και λόγω της συγγενείας του με την οικογένεια Σημίτη.
Στην καριέρα του εργάστηκε σε προβοκατόρικους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο 902, και ο ΣΚΑΪ, στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στα (φυσικά) Νέα. Τηλεοπτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τους «Πρωταγωνιστές» στη ΝΕΤ, εκπομπή την οποία συνέχισε αργότερα που αλλού; στο MEGA!

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως δεν άφησαν το περιθώριο στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου, καθώς 1973 αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο και μπήκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 1974 όμως, εν μέσω των γεγονότων του Πολυτεχνείου, εντάχθηκε στην ΚΝΕ και οργανώθηκε στην αντι-ΕΦΕΕ αναπτύσσοντας αντιδικτατορική δράση και έγινε μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Μάλιστα, το 1975 ασχολήθηκε με την πρώτη κομματική του δουλειά ως μέλος της ΚΝΕ στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Το φθινόπωρο του 1977 αφιερώθηκε εξ’ ολοκλήρου στο ΚΚΕ, ως γραμματέας Αχτίδας και αργότερα ως γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας. Διετέλεσε διευθυντής του Ριζοσπάστη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επαγγελματική του πορεία σε όλα τα μέχρι στιγμής βήματά του ήταν απόλυτα συνυφασμένη με το κόμμα του.

Ο Πάνος Καμμένος εντάχθηκε από μικρή ηλικία στην πολιτική, καθώς όταν ήταν μόλις 28 ετών, το 1993, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, στις εκλογές που ακολούθησαν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία, αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη φορά που εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έχει λείψει ούτε μία φορά έως και σήμερα. Καιρός δεν είναι να διορθώνονται κάποια λάθη;

Φώφη Γεννηματά: Η κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά, η οποία πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής στη Χαριλάου Τρικούπη, αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε στέλεχος της Εθνικής τράπεζας, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, ενώ δέχτηκε έντονη κριτική για την πρόωρη συνταξιοδότησή της. Νομίζω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία και πρόκληση από το να νομοθετεί την συνταξιοδότηση των Ελλήνων στο 70ο έτος της ηλικίας τους, ένας πολιτικός που συνταξιοδοτείται σε ηλικία μικρότερη των 50 ετών! 

Πηγή μου ο ημερήσιος προβοκατόρικος Τύπος.

3 σχόλια:

  1. Αυτά είναι δυστυχώς ψιλά γράμματα γιά τους τετυφλωμένους κομματικούς οπαδούς!
    Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου έλεγε: "ο χορτάτος δέν καταλαβαίνει τόν πεινασμένο". Έτσι καί τώρα, επιλέγουν οι πολίτες τούς αέργους, τούς τεμπέληδες καί χαραμοφάηδες ώς άρχοντες του τόπου καί αναμένουν τήν λύση τών προβλημάτων τους! Κι΄ύστερα λέμε τί έχουν τά έρ'μα καί ψοφάνε...Τό δυστύχημα όμως είναι ότι τήν "νύφη" τήν πληρώνουμε (ελέω "δημοκρατίας") καί όσοι έχουμε τά μάτια ...ανοιχτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι επαγγελματιες ρεμάλια της κοινωνίας και εμείς είμαστε οι εργοδότες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή